Constructorul german Daimler, compania care deţine în portofoliu mărcile auto Mercedes-Benz şi Smart, a anunţat faptul că livrările de maşini pe parcursul anului 2014...
Mercedes-Benz Clasa S - 5Constructorul german Daimler, compania care deţine în portofoliu mărcile auto Mercedes-Benz şi Smart, a anunţat faptul că livrările de maşini pe parcursul anului 2014 au crescut cu 11,4% până la nivelul record de 1,74 milioane de unităţi.

Potrivit oficialilor companiei, unul dintre motoarele acestei creşteri a fost cererea mai mare pentru autoturismele produse de Daimler pe piaţa chineză, un plus de 30%. În plus, compania a raportat o creştere de 25% a numărului de autoturisme Mercedes din clasa compact (modelele A, B, CLA şi GLA –Class) vândute în anul care s-a încheiat recent.

CES 2015: cum arată maşina viitorului în viziunea constructorilor germani?

Daimler a înregistrat astfel cel de-al patrulea an de vânzări record, totul graţie strategiei adoptate de şefii constructorului de a extinde gama de autoturisme compacte, care numără acum modele precum CLA coupe, GLA sau limuzinele C-Class şi S-Class.

Modelele Smart nu au avut aceeaşi traiectorie ascendentă, vânzările fiind cu 11% mai mici comparativ cu cele din 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.