Pe parcursul anului trecut, companii mari din industria tech, precum Apple sau Google, au fost criticate pentru lipsa diversităţii în rândul angajaţilor. În acest...
future-of-employment-job-searchPe parcursul anului trecut, companii mari din industria tech, precum Apple sau Google, au fost criticate pentru lipsa diversităţii în rândul angajaţilor. În acest an, producătorul de chip-uri Intel, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, îşi doreşte să vină cu o serie de soluţii concrete pentru a nu intra în vizorul criticilor.

Astfel, potrivit datelor New York Times, oficialii Intel au declarat că plănuiesc ca în următorii cinci ani să aibă o forţă de muncă reprezentată de diversele grupuri etnice din SUA, cât şi de către femei.

Dacă se va dovedi a fi un succes, planul Intel va aduce cu 14% mai mulţi angajaţi talentaţi din rândul femeilor şi populaţiei hispanice şi afro-americane în cadrul companiei.

În plus, reprezentanţii producătorului au pus bazele unui fond în care vor vărsa 300 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru atragerea şi formarea unui număr mai mare de angajaţi femei şi din cadrul minorităţilor în domeniul tehnologiei. Banii urmeată a fi folosiţi pentru acordarea unor burse de studii şi pentru finanţarea colegiilor şi univesităţilor care au elevi şi studenţi de culoare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.