Lenovo și IBM au anunțat astăzi că au încheiat cu succes achiziția diviziei de servere business x86 în România și au finalizat mutarea angajaților...

Logo Lenovo

Lenovo și IBM au anunțat astăzi că au încheiat cu succes achiziția diviziei de servere business x86 în România și au finalizat mutarea angajaților IBM x86 și a operațiunilor la Lenovo.

Lenovo a încheiat achiziția diviziei de servere x86 de la IBM la nivel mondial, finalizarea achiziției fiind anunțată iniţial la 1 octombrie 2014. Datorită numărului mare de țări și de procese implicate în EMEA, compania a anunțat că atât angajații, cât și operațiunile din această regiune, vor fi mutate pe parcursul a câtorva luni pentru a asigura o integrare armonioasă.

Cu integrarea x86, Lenovo a adăugat în portofoliu un business de clasă mondială care extinde capabilitățile companiei în zona de servicii și hardware de business, poziționând compania pe o poziție de top în piața serverelor. Combinând răspândirea globală, eficiența și excelența operațională a Lenovo cu calitatea legendară, inovaţia și serviciile IBM, Lenovo va avea avantajele competitive necesare pentru a genera o creştere profitabilă și pentru a transforma compania într-un lider în zona de servicii și hardware pentru companii.

“Suntem bucuroşi să urăm bun venit echipei IBM x86 care acum se alătură Lenovo România. Prioritățile noastre sunt să asigurăm o tranziție fără cusur pentru clienţii și partenerii noștri, în timp ce accelerăm business-ul de servere. Avem planuri mari pentru acest segment de piață și țintim să repetăm succesul pe care l-am avut pe segmentul de PC-uri”, declară Aurel Nețin, General Manager Lenovo România.

“Am conlucrat îndeaproape pe parcursul ultimelor luni pentru a asigura un start rapid al liniei de business x86 ca urmare a finalizării tranzacției în România, astfel încât suntem pregătiţi intrăm în forță în competiția pentru clienţi în toate segmentele de business, acum că am devenit o singură echipa”, spune Aurel Nețin, General Manager Lenovo România.

Lenovo achiziţionează business-ul de servere IBM x86 în întregime și se angajează să respecte planul de lansare și de dezvoltare al produselor, incluzând sistemele integrate Flex și PureFlex bazat pe x86. Lenovo va continua să inoveze aceste produse. Așa cum a fost deja anunţat, IBM va continua să ofere mentenanță în numele Lenovo pentru o perioadă extinsă de timp, prin urmare, clienții vor avea parte de o tranziție lină, fără schimbări în procesul de mentenanță.

De asemenea, Lenovo și IBM au creat și o alianţă strategică în care Lenovo va avea rolul de Original Equipment Manufacturer (OEM) (Producatorul Original de Echipament) pentru IBM și va revinde produse selectate din portofoliul IBM de stocare și software, lider pe aceste segmente. Această alianță strategică se traduce prin faptul că Lenovo poate oferi aceste produse ca soluţii complete si integrate de IT clienţilor săi şi îi permite să satisfacă o gamă mai largă de necesități de business  ale acestora.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.