În discursul său de la deschiderea International Consumer Electronics Show (CES 2015), care are loc în Las Vegas în perioada 6-9 ianuarie, președintele și...
The Internet of ThingsÎn discursul său de la deschiderea International Consumer Electronics Show (CES 2015), care are loc în Las Vegas în perioada 6-9 ianuarie, președintele și CEO-ul Samsung Electronics, BK Yoon, a vorbit despre nevoia de disponibilitate fără restricții și de colaborare a tuturor membrilor din industrie pentru dezvoltarea Internet of Things (IoT).

„Internet of Things are potențialul de a ne transforma societatea, economia și felul în care trăim,” a declarat BK Yoon. „Este datoria noastră de a ne organiza cât mai bine, noi, membrii industriei, pentru a transforma în realitate promisiunile referitoare la Internet of Things”. În plus, CEO-ul Samsung a precizat faptul că IoT trebuie să se concentreze pe oameni și pe felul în care le îmbunătățește viețile acestora, adăugând că „Internet of Things nu este despre lucruri, ci despre oameni. Fiecare dintre noi se află în mijlocul universului său tehnologic, iar IoT se va adapta în permanență la nevoile în continuă schimbare ale oamenilor.”

Gadget trends: la ce să ne aşteptăm de la ediţia din 2015 a CES?

Astfel, oficialul Samsung şi-a arătat disponibilitatea de a finanţa, în 2015, cu mai mult de 100 de milioane de dolari developerii care lucrează la crearea unui sistem open source pentru dezvoltarea IoT.

În 2014, Samsung a vândut 665 de milioane de device-uri, o mare parte dintre acestea având conexiune la internet. În cadrul discursului său de la CES 2015, BK Yoon a anunțat că până în anul 2017, toate televizoarele Samsung vor fi dispozitive IoT, iar în cinci ani, toate componentele hardware Samsung vor fi IoT- ready, accelerând astfel numărul dispozitivelor IoT disponibile pe piață.

Şi oficialii Qualcomm şi-au manifestat interesul pentru dezvoltarea acestui segment. Astfel, cel mai mare producător din lume de chip-uri pentru dispozivivele mobile a anunţat tot în cadrul evenimentelor care s-au desfăşurat la CES 2015 pe parcursul zilei de luni parteneriatele cu o serie de companii din domenii diverse, precum auto, farma sau electrocasnice pentru introducerea chip-urilor într-o serie variată de device-uri şi obiecte folosite zilnic de consumatori.

Principalele 6 mari tendințe în tehnologie pentru 2015

Până în acest moment, Qualcomm a investit peste 33 de miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare în sectorul conexiunii la internet a device-urilor mobile.

Preşedintele Qualcomm, Derek Aberle, a precizat faptul că firma a semnat un acord cu Novartis şi Walgreens pentru realizarea unor gadgeturi care permit monitorizarea mobilă a pacienţilor. Compania a încheiat un acrod şi cu Lifx, o companie specializată în produse de iluminat, pentru crearea unui bec smart.

Dezvoltarea dispozitivelor și componentelor IoT

În era IoT, senzorii devin mai avansați și mai preciși, iar componentele importante devin tot mai compacte și eficiente din punct de vedere energetic.

New trends: worldwide Internet of Things predictions for 2015

CEO-ul Samsung Electronics, BK Yoon.

CEO-ul Samsung Electronics, BK Yoon.

În ceea ce priveşte Samsung, BK Yoon a prezentat cei mai noi senzori dezvoltaţi de companie, care sunt extrem de preciși pentru a percepe mediul înconjurător al utilizatorilor și pentru a le oferi acestora soluțiile și serviciile corecte. De exemplu, Samsung dezvoltă un nou senzor tri-dimensional care poate detecta și cea mai subtilă mișcare.

De asemenea, compania dezvoltă cipuri electronice, precum ePOP și un bio-procesor, care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic și compacte, pentru a putea fi integrate într-o serie largă de dispozitive, în special în accesoriile smart și dispozitivele mobile.

„Dezvoltarea gamei de dispozitive în ecosistemul IoT și a componentelor care le fac să fie extrem de performante este primul pas pentru îndeplinirea promisiunii IoT,” a declarat BK Yoon. „ Am început deja să descoperim adevăratele beneficii ascunse în dispozitivele conectate și în obiectele pe care le folosim zilnic.”

Dezvoltarea unui ecosistem open-source

Un alt lucru important despre care a vorbit BK Yoon a fost punerea la dispoziție a IoT fără restricții. Pe scenă, alături de Yoon, a urcat și Alex Hawkinson, CEO SmartThings, care s-a alăturat viziunii Samsung referitoare la o infrastructură deschisă și accesibilă.

Florin Talpeş: Apple Pay va deveni o facilitate pentru atacatorii cibernetici

„Pentru ca Internet of Things să fie un succes, trebuie să fie deschis,” a declarat Hawkinson. „Orice dispozitiv, de pe orice platformă, trebuie să poată fi conectat și să poată comunica cu altele. Am muncit mult pentru a reuși acest lucru și suntem determinați să punem utilizatorii pe primul loc, oferindu-le multe posibilități de alegere și libertate. Ecosistemul SmartThings este acum compatibil cu mai multe dispozitive decât oricare altă platformă.”

Internet of Things market to reach $3.04 trillion and 30 billion connected “Things” in 2020

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.