Am revenit în faţa calculatoarelor după sărbătorile de iarnă şi chiar dacă am petrecut câteva zile la munte sau prin ţări străine, gândul nostru...
travelAm revenit în faţa calculatoarelor după sărbătorile de iarnă şi chiar dacă am petrecut câteva zile la munte sau prin ţări străine, gândul nostru zboară la următoarele aventuri pe care le vom avea în 2015.

Pentru cei pasionaţi de travel (în această categorie intrăm şi noi, de altfel), dar şi pentru cei care sunt în căutarea destinaţiei perfecte pentru luna de miere sau pentru un concediu special în acest an, ne-am dorit să facem o listă a celor mai cool locuri în care puteţi petrece câteva zile de vis. Ne-am propus ca acest an să fie unul al călătoriilor, aşa că noi am trecut deja pe listă Cuba, Italia, Grecia şi câteva alte oraşe europene. Dar să vedem ce destinaţii ne îmbie în 2015!

Cuba:

Cuba

Cuba

Numele insulei aflată la mai puţin de 200 de kilometri de coasta Floridei este pe buzele tuturor de câţiva ani, însă, pentru americani, cel puţin, a fost un fruct interzis în ultimele 5 decenii. În urma recentului anunţ prin care relaţiile diplomatice dintre SUA şi Cuba au redevenit amicale, am putea vedea un flux sporit de turişti în această destinaţie.

De aceea, noi vă sfătuim să mergeţi cât de repede puteţi pentru a mai beneficia cât de poate de mult din frumuseţea oraşelor şi zonelor care şi-au păstrat farmecul de odinioară. Nu rataţi tavernele din Havana unde puteţi savura un Mojito şi un trabuc acompaniaţi de muzica celor de la Buena Vista Social Club înainte de a fi transformate în restaurante McDonald’s.

Egipt:

Au trecut mai mult de patru ani de când Egiptul a ieşit de pe lista de must see, însă, în ultima vreme, turiştii încep să se întoarcă în vizită la faraonii şi monumentele care domină malurile Nilului de peste 3 milenii. De altfel, Egipt ar trebui să se afle printre destinaţiile de văzut cel puţin o dată în viaţă, motivul fiind foarte simplu: comorile culturale şi istorice ale ţării sunt printre cele mai importante din întreaga istorie a umanităţii. În plus, pentru că ţara se reface în urma tuturor problemelor politice şi economice şi, mai ales, după o penurie de turişti (turismul este cea mai importantă sursă de venit a ţării), preţurile vor fi mai bune ca oricând! Colegul Marian Crăciun a vizitat Egiptul în vara lui 2014 şi ne-a prezentat atunci mai multe detalii.

Singapore:

O destinaţie atractivă, Singapore va atinge apogeul în acest an odată cu sărbătorirea a 50 de ani de independenţă. Evenimentele vor fi marcate de parade, focuri de artificii şi spectacole. În plus, mult aşteptata Galerie Naţională va fi inaugurată spre finalul acestui an şi se va alătura atracţiilor precum River Safari sau Singapore Sports Hub.

Dubai

Dubai

Dubai

Emiratele Arabe Unite continuă să fie una dintre destinaţiile de travel cu cea mai mare creştere în ultimii ani, iar Dubai este legendar printre turiştii bogaţi şi faimoşi în căutare de noi locuri în care să fie răsfăţaţi. Doar în prima jumătate a lui 2014, aproape 6 milioane de turişti au vizitat Dubai-ul. Au avut toate motivele să o facă, pentru că în Dubai totul este făcut la superlative! În câte alte locuri din lume puteţi face plajă dimineaţa pentru ca după prânz să vă mutaţi pe pârtie pentru a schia? Oraşul abundă în centre comerciale care se întrec în atracţii, în hoteluri luxoase sau clădiri care sparg recorduri de înălţime.

Grecia:

Putem spune ceva nou? Elada este în topul destinaţiilor preferate de către turiştii români de foarte mulţi ani. Oraşele cu monumente încărcate de istorie, insulele care se scaldă în ape limpezi, mâncarea savuroasă sunt doar câteva dintre atracţiile Greciei.

Milano:

Pe lângă titlul tradiţional de capitală a modei, oraşul italian va fi în acest an centrul unui eveniment de marcă: Expo Milano 2015. Între mai şi octombrie, peste 20 de milioane de vizitatori sunt aşteptaţi să treacă pragul târgului care aduce la un loc expozanţi din 140 de ţări în 60 de pavilioane întinse pe 1,1 milioane de metri pătraţi. Va fi o experienţă de neuitat!

Croaţia:

Bijuteria ascunsă a Mediteranei, Croaţia va continua să atragă un număr mare de pasionaţi de travel şi în acest an. Pe lista de must see: plajele scăldate de ape turcoaz, oraşele medievale, traseele de munte şi celebrele lacuri Plitvice.

insulele feroeInsulele Feroe:

Micuţul grup de Insule Feroe, situat în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoția, Norvegia și Islanda, ar putea intra în “lumina reflectoarelor” în acest an printr-un eveniment inedit şi, pentru mulţi dintre noi, unic în viaţă: pe 20 martie 2015, aici se va putea observa cel mai bine o eclipsă totală de soare (până în 2026, europenii nu vor mai vedea alta).

Puţin cunoscut turiştilor, arhipelagul Feroe este ideal pentru cei care vor să fugă de agitaţia oraşelor şi să petreacă câteva zile de odihnă în satele care par desprinse din povestea Hobbit-ului.

Japonia:

Nu e nimic mai frumos ca imaginea cireşilor înfloriţi. Aşa că, în această primăvară, luaţi-vă bilete de avion spre Japonia. În afară de Festivalul Cireşilor, vă puteţi delecta cu imaginile de pe străzile din Tokyo, una dintre cele mai moderne metropole ale lumii, sau puteţi vizita pavilioanele încărcate de istorie din Kyoto.

Norvegia:

Nebunia Frozen a readus atenţia întregii lumi asupra Norvegiei şi a dus 1,2 miliarde de dolari pentru cei de la Disney. Acţiunea, care se petrece în regatul imaginar Arenelle din Norvegia, a fost plină de imagini fabuloase ale munţilor, lacurilor, casdadelor şi fiodurilor norvegiene. Iar numărul turiştilor care aleg ţara pentru a vedea pe viu frumuseţile prezentate în animaţie este în creştere.   

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.