Consumer Electronics Show (CES) va începe în Las Vegas pe 6 ianuarie însă, cei mai mari jucători din industria tech îşi vor prezenta încă...
cesConsumer Electronics Show (CES) va începe în Las Vegas pe 6 ianuarie însă, cei mai mari jucători din industria tech îşi vor prezenta încă de azi în faţa jurnaliştilor din întreaga lume cele gadgeturile care vor fi în tendinţe în 2015.

Evenimentul din SUA, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume, dă startul anului “tehnologic” şi prezintă o imagine de ansamblu asupra celor mai hot smartphone-uri, tablete, televizoare, laptopuri sau ceasuri inteligente pe care toţi vom vrea să le avem prin buzunare sau prin casele noastre smart. La ce ar trebui să ne aşteptăm de la ediţia 2015 a CES?

Florin Talpeş: Apple Pay va deveni o facilitate pentru atacatorii cibernetici

Smartphone-uri

În mod tradiţional, cele mai mari nume de pe segmentul telefoanelor mobile inteligente vor avea date speciale în care îşi vor anunţa produsele. Deşi Apple nu va prezenta un nou model de iPhone la CES, suntem curioşi să vedem noul model Xperia Z4 al celor de la Sony, precum şi un al doilea model LG din seria G Flex, cu ecran curbat. Şi chinezii de la Xiaomi, despre care scriam mai devreme, sunt un nume aflat pe buzele tuturor, posibil cu un nou smartphone Mi 5. Nu uităm de Samsung, care, mai mult ca sigur va profita de ocazie ca să arate rapid noul flagship, Galaxy S6 – zvonurile indică o mică prezentare în spatele uşilor închise.

CES 2015: soundbar-uri curbate de la Samsung

Maşini

Prezenţa segmentului auto la CES  nu mai este o noutate – chiar dacă pe parcursul anului sunt o multitudine de show-uri ale industriei constructoare de maşini – pentru că aici, cele mai tari mărci din auto îşi prezintă rezultatele colaborărilor cu nume grele din industria tech. CES-2013_

Segmentul maşinilor care se conduc singure sau care beneficiază de tehnologia Android Auto dezvoltată de cei de la Google este unul în creştere. Noutăţi vor veni, cu siguranţă, de la Audi, Ford, Toyota sau Mercedes Benz. De altfel, cei de la Mercedes au anunţat un parteneriat cu LG pentru realizarea unui sistem de camere inteligente pentru condusul automatizat.

CES 2015: ThinkPad X1 Carbon, cel mai nou gadget Lenovo

Gadgeturi purtabile

Smartwatch-urile au început să intre în atenţia publicului abia în 2014, graţie lansării unor produse extrem de interesante, precum Moto 360, Samsung Gear S sau anunţului făcut de cei de la Apple privind lansarea Apple Watch în prima parte a acestui an. Suntem siguri că CES 2015 va abunda în brăţări de fitness şi ceasuri smart ale companiilor precum Pebble, Microsoft şi altele.

Gadget trends: ce noutăţi pregăteşte LG pentru CES 2015?

Internet of Things

În ultima vreme se vorbeşte foarte mult despre Internet of Things (IoT) şi despre ceea ce face această tehnologie mai ales în contextul caselor smart în care toate echipamentele electronice, becurile care consumă puţină energie sau centralele termice sunt conectate la smartphone sau tabletă şi pot fi controlate printr-o simplă atingere a ecranului.

Generația Y, cum arată noul val de clienți din imobiliare

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.