Suntem siguri că măcar una dintre cele 10 destinaţii din clasament a fost pe lista voastră de obiective turistice de văzut. Iar în drumul...
fotoSuntem siguri că măcar una dintre cele 10 destinaţii din clasament a fost pe lista voastră de obiective turistice de văzut. Iar în drumul vostru printre străduţe care încă îşi mai păstrează farmecul de odinioară şi printre monumente încărcate de istorie v-aţi întâlnit, cel mai probabil, cu alţi turişti care îşi doreau să imortalizeze acele locuri pentru a le scoate, din când în când, din caseta cu amintiri.

Sunt 10 dintre cele mai frumoase oraşe europene, vizitate anual de milioane de turişti din întreaga lume. Iar clădirile, parcurile, monumentele şi fântânile din ele sunt printre cele mai fotografiate obiective din întreaga Europă.

1. Roma

1. Roma: Treptele Spaniole sunt cea mai iubită atracţie turistică a Oraşului Etern.

2. Barcelona

2. Barcelona: Parcul Guell şi Sagrada Familia sunt printre cele mai footgrafiate obiective din Barcelona.

3. Paris

3. Paris: când vorbim despre capitala Franţei, ne vin în minte imediat nume iconice precum Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Sacre Coeur, însă, cele mai multe fotografii se fac la Moulin Rouge.

4. Istanbul

4. Istanbul: aproape toate locaţiile cel mai des fotografiate sunt monumente religioase, însă pe Instagram, fac furori şi fotografiile cu Strâmtoarea Bosfor la amurg.

5. Veneţia

5. Veneţia: într-o destinaţie în care apa este principala parte a oraşului, nu-i de mirare faptul că printre cele mai fotografiate atracţii se află podurile. Iar Ponte dell’ Academia primeşte coroniţa!

6. Monte Carlo

6. Monte Carlo: oraşul este sinonim luxului, cazinourilor şi vieţii de noapte. Însă, cel mai fotografiat obiectiv din Monte Carlo este asociat cu filmele cu James Bond: Hotel de Paris (din a cărui room with a view v-am salutat şi noi în dimineaţa aceasta), care a intrat în luna octombrie într-un amplu proces de modernizare.

7. Florenţa

7. Florenţa: foarte populare în rândul turiştilor sunt Ponte Vecchio, Uffizi sau Piazza della Repubblica.

8. Londra

8. Londra: peste 16 milioane de turişti au vizitat capitala Marii Britanii în 2013, transformând oraşul în cel mai vizitat din lume. Cu această cifră în minte, nu ne mai miră că Londra este şi pe lista celor mai fotografiate destinaţii din Europa.

9. Budapesta

9. Budapesta: Bazilica Sfântului Ştefan sau Palatul Gresham (acum, Four Seasons Hotel) sunt pe lista oricărui turist/fotograf care ajunge în oraş.

 

10. Praga

10. Praga:  oraşul este plin de clădiri cu o arhitectură deosebită şi privelişti spectaculoase, însă, cele mai fotografiate obiective sunt Podul Carol, Turnul Petrin sau Ceasul astronomic medieval.

Sursa: http://www.cntraveler.com

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.