În al doilea an de evoluție, start-up-ul româno-elvețian fondat de Bogdan Mănoiu a cucerit cea mai mare recunoaștere elvețiană în domeniul ITC, premiul “Newcomer...

Inmanarea premiului Swiss ICTÎn al doilea an de evoluție, start-up-ul româno-elvețian fondat de Bogdan Mănoiu a cucerit cea mai mare recunoaștere elvețiană în domeniul ITC, premiul “Newcomer Swiss ICT” la Lucerne, Elveția.

iRewind™ a convins juriul cu sistemul patentat “OnAirCamera” care combină camerele de filmat cu software-ul propriu dedicat evenimentelor sportive. Localizarea se realizează prin funcțiile unui smartphone, iar la final fiecare concurent primește un film cu parcusul său în competiție direct în aplicația mobilă. În România, iRewind a fost susținută de Orange încă din 2012 și este prezentă cu sprijinul acesteia pe pârtiile Clăbucet din Predeal și Cheile Grădiștei în timpul sezonului de schi.

Juriul și-a motivat alegerea: “dezvoltarea pieței video, creșterea conexiunilor la internet și a numărului de smartphone-uri este exact direcția în care ne îndreptăm. Considerăm că această soluție are un mare potențial de dezvoltare și de a deveni un standard pentru sporturile cronometrate.”

Gala ICT Award este recunoașterea activității companiilor elvețiene în materie de inovații în domeniul ITC. Acest premiu este unul dintre cele mai râvnite din lume. Gala de decernare a premiilor atrage de fiecare dată 700 de personalități din domeniu în orașul Lucerne. Pentru a participa la această competiție trebuie să ai o poveste foarte bine pusă la punct. Juriul a ales câstigătorul din cei 5 finaliști care au trecut de probele preliminarii.

Valoarea premiului este și mai mare datorită faptului că în 2014 am avut parte de o ediție aniversară, Swiss ICT Award împlinind zece ani de activitate.

“Sunt mândru că la numai 7 luni după câștigarea marelui premiu la Salonul de Invenții de la Geneva, iRewind primește cea mai mare recunoastere elvețiană în domeniul ITC. Acest lucru ma face încrezător că, la fel ca fiecare posesor de filmuleț realizat de noi, suntem on track! Suntem aici să facem istorie și nu ne ferim de pionerat”

Bogdan Mănoiu – Fondator & CEO iRewind 

iRewind creează pentru paricipanții la evenimente sportive din 8 țări europene filme personalizate cu parcursul fiecăruia pe toata durata competiției respective. Evenimentele pe care le acoperă sunt din ce în ce mai diferite: maratoane, meciuri de golf, competiții de schi. Compania iRewind este prezentă în 8 țări din Europa și are planuri de extindere până la sfârșitul anului 2014 în alte minim 10.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.