Fost creator de moda, francezul Vincent Dupontreue a decis in urma cu ceva timp sa aleaga alt drum. Un drum la fel de elegant,...
Genie 01 - Rose Gold

Genie 01 – Rose Gold

Fost creator de moda, francezul Vincent Dupontreue a decis in urma cu ceva timp sa aleaga alt drum. Un drum la fel de elegant, insa mult mai luxos. Cunoscator in arta orologeriei fine şi de lux si dupa ce a facut exit-ul din businessul cu haine, Dupontreue s-a orientat catre ceva exclusivist si a ales sa investeasca în ceasuri de mana. Ce a iesit? Un brand nou, Breva care a produs deja peste 50 de ceasuri doar in 2014.

Vincent Dupontreue, fondatorul Breva, s-a nascut in suburbiile Parisului, avand un spirit anteprenorial inca de la varsta frageda de 11 ani. De la manufacturarea unor bratari la construirea unor rampe pentru skateboarding si, mai tarziu, la un post minor intr-un magazin de haine personalizate pentru barbati, tanarul de 18 ani, a ajuns la pozitia de Sales Manager la Ermenegildo Zegna.

Bineinteles ca spiritul sau anteprenorial l-a condus spre decizia de a avea propriul sau magazin. Cum pentru un tanar de 22 de ani o asemenea afacere era inca imposibila, nu s-a lasat si a creat propria sa linie vestimentara sub numele “Vincent Dupontreue”.

Dupa ce a absolvit un curs MBA, o noua provocare urma sa vina. Intr-o zi frumoasa de weekend, in nordul Italiei, pe malul lacului Como, unde adia usor un vant cunoscut localnicilor sub numele “La Breva”, lui Vincent i-a venit ideea de a crea un ceas mecanic care sa prognozeze vremea. Si, astfel, in 2013, dupa trei ani de cercetare si dezvoltare, impreuna cu Jean Francois Mojon/Chronode, Vincent a lansat Breva Genie 01.

Vincent Dupontreue - Breva (Bucharest 21-11-2014) (2)“Breva Genie 01 este primul ceas mecanic de mana care afiseaza timpul, altitudinea si presiunea atmosferica. Breva Genie 01 este produs intr-o editie limitata de 55 de piese cu aur alb si inca 55 de piese cu aur roz. Breva Genie 02 a aparut imediat dupa Genie 01 si vorbim de un ceas mecanic de mana cu un grad ridicat de sofisticare ce include un altimetru de inalta performanta”

Vincent Dupontreue

Ceasurile Genie 01 si Genie 02 imbina modernul cu clasicul si au complicatii cat se poate de utile realizate intr-un stil aparte. Marca de ceasuri Breva, lider in domeniul orologeriei de lux, a castigat premiul la categoria Bad Boy’s Watch in cadrul Temporis Awards de anul acesta, dar si un Oscar GPHG.

Dupontreue sustine că in 2014 a produs 50 de ceasuri, insa el speră ca anul viitor sa ajunga la 150-200 de bucati. Preturile pentru un model Breva depasesc 100.000 de euro, dar Dupontreue spune ca ia, deja, in calcul si o serie de ceasuri mai ieftine care sa fie accesibile unui public mai larg.

Ceasurile Breva pot fi achizitionate in Romania numai prin intermediul Caesar Concierge, care va propune sa explorati extraordinarul acestor ceasuri prin experiente unice de shopping, care pot include o vizita la manufacturier, un pranz sau o cina in exclusivitate in compania reprezentantilor marcii.

Genie 02 Terre

Genie 02 Terre

Genie 02 Terre

Genie 02 Terre

Genie 02 Air

Genie 02 Air

Genie 02 Air

Genie 02 Air

Genie 02 Air

Genie 02 Air

Genie 02 Air

Genie 02 Air

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.