Cei doi giganţi din tehnologie, sud-coreenii de la LG, unul dintre cei mai importanţi producători de gadgeturi de pe piaţa mondială, şi amerianii de...
LG G3 3Cei doi giganţi din tehnologie, sud-coreenii de la LG, unul dintre cei mai importanţi producători de gadgeturi de pe piaţa mondială, şi amerianii de la Google, una dintre cele mai importante firme din software, au anunţat recent că au bătut palma pentru ca în următorul deceniu să împartă brevetele (patent) existente în portofoliul fiecărei companii, precum şi noile invenţii.

Acordul dintre cele două entităţi nu este unul întâmplător şi nu ar trebui să ne mire, dacă ţinem cont de faptul că LG şi Google sunt parteneri de ceva timp: LG a fabricat două dintre flagship-urile Android, Nexus 4 şi Nexus 5, totodată fiind alături de Google în Open Automotive Alliance, o iniţiativă care are ca scope inovarea în domeniul tehnologiei auto.

Oficialii companiilor nu au precizat şi care vor fi categoriile de produse care vor intra sub termenii acestei înţelegeri, însă este posibil ca acestea să vizeze tot zona de mobile şi automotive, ţinând cont de istoria LG şi Google.

Gadget trends: LG scoate pe piaţă un super monitor 4K. Vezi când vine în Europa şi cât costă!

La începutul acestui an, Google a semnat un acord similar şi cu Samsung, tot pe o perioadă de 10 ani, aşa că va fi interesant de urmărit modul în care cei doi producători de device-uri vor profita de pe urma acestor înţelegeri.

Recent, LG Electronics a anunţat venituri consolidate neauditate de 14,54 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea trimestru al anului, o creştere de 7,4 procente de la an la an şi un profit operaţional de 449,61 milioane de dolari, mai mult decât dublul sumei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

LG a vândut 16,8 milioane de smartphone-uri în T3

Potrivit oficialilor LG, mototul creşterii a fost reprezentat de divizia de mobile, care a obţinut vânzări record în ultimele trei luni: 16,8 milioane de unităţi, în creştere cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. Divizia care se ocupă de producţia de smartphone-uri a avut şi venituri pe măsură, 4,14 miliarde de dolari şi un profit operaţional de 163,16 milioane de dolari, cifre care au fost cele mai mari înregistrate de companie din al treilea trimestru din 2009.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.