Cifra de afaceri a fost de 41,9 miliarde de dolari Taiwan (1,09 miliarde de euro) în perioada iulie-septembrie. Profitul net a fost de 0,6 miliarde...

HTC Desire Eye Matt White explosion 300 dpiCifra de afaceri a fost de 41,9 miliarde de dolari Taiwan (1,09 miliarde de euro) în perioada iulie-septembrie. Profitul net a fost de 0,6 miliarde de dolari Taiwan (0,015 miliarde de euro) sau 0,78 dolari Taiwan (0,020 euro) per acțiune. Profitul brut a fost de 22.9%, iar profitul operațional de 0,4%.

Veniturile neauditate înregistrate de HTC în octombrie s-au cifrat la 15,8 miliarde de dolari Taiwan (0,41 miliarde de euro), în timp ce veniturile înregistrate în primele 10 luni din 2014 s-au ridicat la 155,8 miliarde de dolari Taiwan (4,05 miliarde de euro). Evoluția profitabilității HTC din trimestrul al treilea al acestui an se datorează vânzărilor vârfului de gamă HTC One (M8) și familiei de dispozitive Desire, care au continuat să ocupe poziții fruntașe, în ciuda competiției ridicate.

Peter Chou, CEO HTC

“HTC și-a menținut poziția în piață și profitabilitatea în acest trimestru, în contextul unui segment al smartphone-urilor tot mai competitiv. Prin furnizarea de oferte echilibrate de produse în toate regiunile importante și prin creșterea valorii brandului cu ajutorul interesului creat în jurul acestuia, partenerii noștri și-au extins acoperirea pe piețe mature sau în curs de dezvoltare, în special cu gama Desire”.

Familia de smartphone-uri HTC Desire a evoluat puternic în semestrul al treilea al anului 2014, înregistrând o creștere a cotei de piață și a numărului de noi utilizatori. Telefoanele Desire 610 și 510 au avut un succes peste așteptări, fiind foarte bine vândute atât în SUA, cât și în Europa, în timp ce Desire 816 a menținut vânzări solide în Taiwan, China, India și Orientul Mijlociu. Desire 820, primul smartphone din lume cu procesor octa-core pe 64 de biți, a fost lansat în China și a fost distribuit de cei mai importanți operatori din toată lumea.

HTC One (M8) continuă să fie premiat și în 2014. Acesta a câștigat premiul pentru „Cel mai bun telefon din 2014” acordat de TechRadar, iar din partea Mobile Choice, premiul “Telefonul cu cel mai bun design al anului”. Totodată, gama HTC Desire a fost și ea premiată în acest an cu “Cel mai bun la IFA”, acordat de Android Central, dar și cu premiul pentru “Cel mai bun telefon mid-range”, acordat de Android Authority.

Lansarea globală a HTC din această lună, numită “Expunere Dublă”, a adus pe piață produse noi și servicii axate pe tehnologia foto de vârf a HTC, printre care experiența HTC Eye, smartphone-ul HTC Desire Eye, Zoe și camera foto RE. Evenimentul a îmbinat tehnologia cu fashion-ul într-un mod inedit și a reușit să surprindă media și consumatorii.

În luna octombrie a avut loc și lansarea Nexus 9, prima și cea mai nouă tabletă creată în colaborare cu Google, care se mândrește cu o serie de tehnologii avansate, precum HTC BoomSound™ și cele două boxe frontale pentru un sunet stereo impresionant specifice HTC, un display generos și accesorii versatile pentru o productivitate crescută.

Nexus 9 este prima tabletă din lume care utilizează Android Lollipop 5.0™, cel mai nou sistem de operare al Google, care vine la pachet cu funcționalități și update-uri cu scopul de a oferi utilizatorilor control mai mare asupra dispozitivului, inclusiv notificări personalizate și securitate, o mai mare durată de viață a bateriei,  latență redusă și capabilități multi-tasking mai bune.

Previziuni pentru Q4 2014

HTC  prezintă următoarele direcții pentru acest trimestru:

  • Veniturile sunt estimate între 43 de miliarde de dolari Taiwan (1,12 miliarde de euro) și 47 miliarde de dolari Taiwan (1,22 miliarde de euro).
  • Marja de profit brut este estimată între 19% și 21%.
  • Profitul per acțiune este estimat între 0,07 dolari Taiwan (0,0018 euro) și 0,46 dolari Taiwan (0,0119 euro).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.