BenQ, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali din zona de lifestyle digital, a raportat pentru trimestrul al treilea din 2014 cele mai bune...
BenQ_Living Room ProjectorBenQ, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali din zona de lifestyle digital, a raportat pentru trimestrul al treilea din 2014 cele mai bune vânzări de proiectoare Full HD(1920 x 1080p) și WXGA (1366 x 768p) din ultimii șapte ani pe piața din România.

Potrivit datelor publicate de Future Source Consulting, BenQ și-a menținut poziția de lider în perioada iulie – septembrie 2014 din punctul de vedere al vânzărilor de proiectoare în România, cu o cotă de piață de 36% dar și un avans de 118% față de următorul brand clasat după numărul de unități comercializate în 2014.

“BenQ a înregistrat în România în cel de-al treilea trimestru al acestui an cele mai bune rezultate de după anul 2007, pe două segmente de proiectoare extrem de populare, cele cu rezoluția Full HD, unde deținem o cotă de piață de 59% și cele WXGA cu o cotă de 45%, având o creştere cantitativă de 184% pe segmentul Full HD și 190% pe segmentul WXGA.”

Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România

La nivelul întregii pieţe româneşti de proiectoare, datele Future Source Consulting arată că cele două segmente au crescut de la începutul anului 2014 cu 107% (Full HD), respectiv 88% (WXGA) faţă de aceeaşi periodă a anului trecut.

Totodată, piața înregistrează o tendință importantă de creștere pentru modelele avansate din punct de vedere tehnologic, în condițiile în care utilizatorii preferă tot mai mult produsele cu funcții noi și tehnologii de top.

“Observăm în piață o tendință de orientare a consumatorilor către modele noi din punct de vedere tehnologic, o preferință pentru modelele Full HD și WXGA, dar și dorința de a avea modele cât mai performante. Rezoluţii mai mari, conexiune MHL sau wireless de pe dispozitivele mobile sunt câteva caracteristici căutate în această periodă”, completează Dragoș Salamac.

Aceste tendințe se reflectă și în creșterea prețului mediu cu 7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 2700 lei. Astfel, proiectorul cu cel mai mare preț comercializat de BenQ în trimestrul al treilea din acest an a fost modelul PW9500 vândut împreună cu un set de lentile interschimbabile, la un preț de raft de 28.500 lei, model de proiector pentru segmentul profesional, cu luminozitate de 6500 ANSI Lumeni, care în funcţie de lentile poate asigura proiecții perfecte atât în încăperi mai mici cât și în amfiteatre sau săli de mari dimensiuni, putând proiecta chiar şi de la o distanţă de peste 30 de metri.

Pe segmentul adresat consumatorilor individuali, cel mai scump model BenQ comercializat în România în trimestrul al treilea al acestui an este proiectorul BenQ W1500, dedicat cinefililor împătimiţi, cu un preț de raft de 7.000 de lei, ce asigură proiecții necompresate wireless 2D/3D de la distanță redusă, dispune de tehnologia de interpolare a cadrelor și are o rezoluție Full HD 1080p cu culori certificate ISFccc.

Corporația BenQ este un furnizor global de soluții și tehnologii care au ca scop îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții umane. Compania se axeaza pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de azi – stilul de viață, de afaceri, sănătate și educație – cu speranța de a da persoanelor mijloacele necesare pentru un trai mai bun, creșterea eficienței, un sistem medical îmbunătățit și eficiență în educație. Aceste mijloace includ un portofoliu extins de produse și tehnologii integrate, de la proiectoare digitale, monitoare, ecrane interactive de format mare, camere foto digitale și camere video, dispozitive mobile de calcul, precum și soluții de iluminat.

Grupul BenQ, cu afaceri de peste 20 de miliarde de dolari pe an, este format din peste 15 companii independente care operează în mai mult de 30 de țări în industrii variate și este deservit de 100.000 de angajați.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.