Andy Rubin, unul dintre fondatorii software-ului pentru dispozitive mobile al Google, Android, una dintre cele mai populare platforme din lume, a decis să părăsească...
Andy_RubinAndy Rubin, unul dintre fondatorii software-ului pentru dispozitive mobile al Google, Android, una dintre cele mai populare platforme din lume, a decis să părăsească gigantul american pentru a-şi pune pe picioare propriul business, un incubator destinat startup-urilor din zona tech hardware.

Deşi doar în urmă cu un an fusese numit la conducerea diviziei de robotică a gigantului din internet, Rubin a preferat să se dedice planurilor personale şi uneia dintre pasiunile sale: construirea unor startup-uri de succes.

Andy Rubin a venit în Google în 2005, moment în care Page i-a achiziţionat Android, în acel moment, un startup care făcea un sistem de operare pentru dispozitive mobile. Rubin a început să lucreze ca inginer în robotică în 1986, în cadrul Carl Zeiss, joburile sale ulterioare ducându-l atât prin ograda Apple cât şi pe la Microsoft.

Lui Rubin îi este atribuit rolul de a fi transformat Android într-un competitor serios pentru sistemul Apple, iOS. Acum, Android este cel mai popular sistem de operare pe mobile, circa 80% din smartphone-urile din întreaga lume rulând Android.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.