Gina Stanciu este profesor la Colegiul National Murgoci din Braila si face parte din echipa care dezvolta ACP – Alege Cariera Potrivita. Vorbim de un...

studenti in programul de donatii Intel Galileo_2Gina Stanciu este profesor la Colegiul National Murgoci din Braila si face parte din echipa care dezvolta ACP – Alege Cariera Potrivita. Vorbim de un proiect pe care il dezvolta in echipa (elevi, studenti si profesor coordonator) si care isi propune sa ii ajute pe elevi sa se orienteze cat mai bine spre cariera pentru care au potential.

Recunoaste ca a citit de multe ori ca sunt companii care isi propun sa se pregateasca pentru a primi in interiorul echipei pe reprezentantii generatiei Y. Ea sustine ca si generatia Y isi doreste sa munceasca si este motivata, insa are nevoie de sprijin, de informatii, de interactiune. Merge mai departe si ne spune ca problemele de comunicare intre toate partile implicate pot fi depasite. Iar pentru un grup tinta, format din 60 de elevi de la Colegiul National Murgoci din Braila a identificat solutia in proiectul ACP- Alege Cariera Potrivita.

“Credem ca o astfel de initiativa este dovada ca se poate sa rezolvam singuri o parte din problemele pe care le intampinam si avem nevoie de sprijin pentru ca educatia ii priveste pe toti cei care fac parte din societate. Faptul ca mai putin de jumatate din absolventi isi gasesc un loc de manca poate fi imbunatatit printr-o mai buna orientare vocationala inca din liceu. Elevii de astazi sunt resursele umane de peste cativa ani din piata muncii, asadar educatia nu este o tema a educatiei, ci o tema a economiei”, sustine ea.

Proiectul include mai multe componente: relatii de mentoring intre elevi si absolventi, consiliere vocationala, activitati de tip Job Shadowing, informatii despre mediul universitar si piata muncii, dar si activitati de voluntariat care ii ajute pe elevi sa isi dezvolte abilitati neincluse in programa scolara, dar de care au nevoie la facultate si la job (comunicare, lucru in echipa etc.).

Elementul central al proiectul este platforma online www.roacp.eu dezvoltata de la zero incepand din luna iunie a anului 2014 si care a ajuns acum in luna octombrie la un public fidel de cateva sute de utilizatori.

Site-ul a fost dezvoltat folosind multiple limbaje de programare web (PHP, HTML, CSS, Javascript) si respecta criterii avansate de securitate atat pentru baza de date din spate cat si pentru parolele utilizatorilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.