Constructorul german de maşini Volkswagen, cel mai mare jucător de pe piaţa europeană de profil, şi-a anunţat intenţia de a lansa în China peste...
vw-up-concept-electric-carConstructorul german de maşini Volkswagen, cel mai mare jucător de pe piaţa europeană de profil, şi-a anunţat intenţia de a lansa în China peste 20 de modele auto ecologice, scrie Reuters.

Oficialii companiei şi-au propus să aducă aceste modele până la finalul lui 2018, decizia lor având ca bază campania derulată în Beijing împotriva efectelor poluării şi cererea pentru vehicule cu zero emisii de carbon.

Potrivit lui Jochem Heizmann, şeful diviziei chineze a Volkswagen Group, în următorii şase ani pe piaţa chineză vor fi câteva sute de autovehicule electrice şi hibride produse sub umbrela grupului din care face parte.

“În viitorul apropiat le vom furniza şoferilor din China peste 20 de noi modele de maşini, de la cele de mici dimensiuni la SUV-uri, atât din categoria hibrid cât şi electrice”, a declarat Jochem Heizmann.

Guvernul chinez şi-a propus ca până în 2020 să aibă pe străzi 5 milioane de vehicule “verzi”, iar constructorii auto precum Volkswagen, BMW, Tesla Motors sau Nissan plănuiesc să atragă o felie importantă din acestă nişă.

Volkswagen îşi va lansa prima maşină pur electrică în China până la finalul acestui an, e-up!, pentru 2015 având în plan lansarea e-Golf şi a modelului hibrid Golf GTE.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.