La finalul săptămânii trecute, reţeaua de microblogging Twitter şi-a făcut cunoscută intenţia de a achiziţiona Twitpic, un site care le permitea utilizatorilor să posteze...
TwitterLa finalul săptămânii trecute, reţeaua de microblogging Twitter şi-a făcut cunoscută intenţia de a achiziţiona Twitpic, un site care le permitea utilizatorilor să posteze fotografii pe această reţea.

Potrivit informaţiilor din presa internaţională, oficialii Twitpic îşi anunţaseră intenţia de a închide site-ul chiar prin luna septembrie după o dispută cu Twitter legată de drepturi dea autor în urma căreia reprezentanţii reţelei din social media ameninţaseră cu eliminarea dreptului de a accesa interfaţa Twitter. Deşi Twitpic a fost fondată în 2008, compania a aplicat pentru a fi marcă înregistrată abia un an mai târziu.

Astfel, în urma înţelegerii la care au ajuns cele două entităţi, începând de sâmbătă, milioane de imagini au dispărut odată cu închiderea Twitpic. Potrivit termenilor înţelegerii cu Twitter, Twitpic nu va mai accepta fotografii noi sau informaţii, aplicaţia fiind înlăturată din magazinele virtuale ale Android şi Apple, în acest moment Twitter având drepturi depline asupra arhivei foto şi a domeniului site-ului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.