Companiile din domeniul tehnologiei sunt printre cei mai căutați angajatori. Nu doar pentru salariile pe care le oferă, ci și pentru beneficiile, uneori extravagante,...

job2Companiile din domeniul tehnologiei sunt printre cei mai căutați angajatori. Nu doar pentru salariile pe care le oferă, ci și pentru beneficiile, uneori extravagante, de care se bucură angjații, de la zboruri cu elicopterul, până la zile nelimitate de concediu.

Ceea ce știu aceste companii este că, atunci când vine vorba de motivarea angajaților, banii nu sunt singura opțiune. Aceste 5 companii demonstrează acest lucru.

1. LinkedIn are propria trupă de rock, NextPlay. Nu doar atât, ci pune la dispoziția angajaților mai multe săli de repetiții, dotate cu echipamente și instrumente profesionale. Programul a început în 2010, iar trupa concertează în fiecare seară de vineri.

2. Red Frog Events, o companie din San Francisco, plătește angajaților săi o lună de concediu pentru două persoane în zone ca Africa, Asia, Europa sau America de Sud.

3. Încă din 2010, Netflix oferă zile nelimitate de concediu angajaților. Politica este foarte simplă și nimeni nu urmărește numărul zilelor de concediu luate. Angajații își pot lua câte zile de concediu vor, atunci când vor.

4. Și Virgin oferă zile de nelimitate de concediu angajaților săi. Richard Branson crede că e productivitatea angjaților este mai importantă decât numărul de ore petrecut la birou.

5. 42Floors, o companie din San Francisco, oferă 2 săptămâni de pre-vacanță plătită viitorilor angajați. CEO-ul 42Floors, Jason Freedman, a venit cu această idee după ce a realizat că o pauză între două locuri de muncă este mai mult decât benefică și pentru viitorul angajat și pentru companie.

Beneficiile cele mai apreciate de angajati sunt, conform Site International Foundation and the Incentive Travel Council, cele turistice. 96% dintre angjații intervievați au confirmat  că preferă aceste beneficii în locul banilor.

Vitabox pune la dispoziția companiilor o serie nouă de minivacanțe ce pot fi dăruite angajaților sau partenerilor de afaceri. Aceste minivacanțe-cadou au, la baza lor, o parte dintre cele mai frumoase locuri ale Transilvaniei, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Vitabox îmbină conceptul pachetelor-cadou turistice cu istoria și unicitatea Transilvaniei, ca tu să dăruiești călătorii, relaxare și aventură oamenilor importanți din viața ta.

  • GOGU

    27/10/2014 #1 Author

    Metode neobisnuite ar fi “Prima de porc” si “Prima de miel” pe care sindicatele de la noi inca le negociaza cu indarjire. Sau “Sporul de lapte” pentru cei care lucreaza inconditii toxice, in locul utilizarii unor instalatii de purificare a aerului corespunzatoare. As fi curios ce zice Branson despre asta.

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.