În premieră pe data de 28 septembrie 2014, un vultur codalb, o pasăre răpitoare de zi, considerată specie dispărută de peste 50 de ani...

vulturiÎn premieră pe data de 28 septembrie 2014, un vultur codalb, o pasăre răpitoare de zi, considerată specie dispărută de peste 50 de ani pe teritorul francez, a zburat din cel mai înalt punct al Turnului Eiffel din Paris, deasupra Senei, până la Grădinile Trocadéro. La aterizare pasărea a fost aplaudată de o mulțime impresionantă, inclusiv de către îngrijitorul său, Jacques Olivier Travers.

Travers este de asemenea managerul organizației non-profit FREEDOM, al cărei obiectiv îl reprezintă reintroducerea vulturului codalb în habitatul său natural din Alpii Francezi și Elvețieni.

Întregul eveniment de popularizare a misiunii organizației FREEDOM a fost surprins cu ajutorul Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini, care a fost montat pe spatele codalbului, totul pentru a surprinde unul dintre cele mai frumoase zboruri ale acestei păsări, marcând începutul unei colaborări unice.

Sony și FREEDOM

Sony colaborează cu FREEDOM ca sponsor oficial pentru a ajuta organizația în demersul său de a reintroduce codalbul în habitatul său natural din Franța și din Alpii Elvețieni. Sony pune la dispoziția organizației mai multe produse Action Cam™ care îi vor ajuta pe reprezentanții FREEDOM să documenteze cu acuratețe zborurile vulturilor codalbi. FREEDOM folosește înregistrările pentru a învăța mai multe despre comportamentul acestor vulturi, astfel încât să ia deciziile corecte pentru a pregăti repopularea zonei vizate.

Sony Action Cam  livrează înregistrări video Full HD fluide datorită tehnologiei de stabilizare SteadyShot™, iar posibilitatea de a aplica toate coordonatele GPS pe înregistrare transformă aceste camera în instrumentele ideale pentru organizația FREEDOM în încercarea de a aduna datele necesare pentru scopul propus. În plus, dimensiunile reduse ale camerelor Action Cam permite cercetărorilor să le atașeze pe corpul vulturilor fără a afecta în vreun mod zborul lor.

Totodată, Sony va folosi toate canalele sale sociale pentru a ajuta la susținerea organizației FREEDOM, realizând în colaborare o serie de clipuri ce vor fi distribuite împreună cu camerele în pachete promoționale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.