Afacerile Temad Co, business de familie deţinut de către Florin Madar şi Anca Madar, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de produse...

temadAfacerile Temad Co, business de familie deţinut de către Florin Madar şi Anca Madar, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de produse auxiliare pentru construcții și industrie, au înregistrat o creștere de 13% în primele 9 luni ale anului 2014,  atingând 20,7 milioane de euro. Avansul a fost susținut de proiectele de renovări și de construcțiile noi, cu accent pe termoizolații prin producția proprie de plasă din fibră de sticlă.

Cele mai mari creșteri, de peste 15%, au fost înregistrate în lunile februarie, martie și septembrie. Rezultate bune au fost obținute însă și în perioada considerată un maxim sezonier – iulie, august și septembrie. În primele nouă luni ale anului, Temad Co a distribuit 19 milioane de articole și 6,3 milioane de mp de plasă din fibră de sticlă, direcționate, în principal, către segmentul renovărilor și construcțiilor noi.

“Investiția în producție ne-a sprijinit dezvoltarea în condițiile unei piețe nesigure, care își continuă declinul și în 2014. Am mizat pe segmentul termoizolațiilor, un sector foarte important care se va dezvolta și în următoarea perioadă și ne-am concentrat eforturile pe producția și vânzările de plasă de fibră de sticlă și accesorii necesare sistemelor termoizolante, reușind astfel să depășim chiar estimările proprii privind cifra de afaceri”

Florin Madar, Director General Temad Group

Producția fabricii s-a ridicat la 6.300.000 de mp de plasă din fibră de sticlă în primele 9 luni, lucrând la capacitate maximă pentru a onora cererea, care depășește în prezent capacitatea de producție. Creșterea înregistrată pe segmentul de producție a fost de peste 2 ori față de 2013.

“Având în vedere evoluția afacerilor Temad în primele 9 luni și luând în considerare faptul că industria construcțiilor este puternic influențată de condițiile meteorologice, estimăm o creștere moderată în trimestrul patru și o cifră de afaceri totală în creştere cu 10% pentru anul 2014 faţă de estimările de la începutul anului” 

Florin Madar, Director General Temad Group

Fabrica de plasă de fibră de sticlă a fost construită în 2013 printr-o investiție de peste 1 milion de euro şi are o capacitate de producție anuală de aprox. 9 mil. mp, asigurând astfel necesarul pentru reabilitarea termică a peste 4.500 de blocuri cu 10 etaje. Fabrica este amplasată la Brașov şi are un număr de 50 de angajați.

Temad Co are 14 filiale cu depozite locale şi deţine un portofoliu de peste 3.000 de articole, cuprinzând în total 27 de mărci internaţionale şi proprii. Produsele distribuite de Temad sunt prezente în toate reţelele moderne de tip DIY, în peste 80% din celelalte reţele, supermarketuri, hipermaketuri, discounteri, în peste 4.000 de magazine tradiţionale şi în peste 1.000 de fabrici, şantiere, ateliere sau service-uri auto.

Grupul Temad este o afacere de familie deţinută de către Florin Madar şi Anca Madar, cu sediul central în Braşov, unde se desfăşoară şi activitatea de producţie. Temad Co a încheiat anul trecut cu  o cifră de afaceri de afaceri de 25 milioane de euro şi un număr de 220 de angajaţi. La nivel de grup, Temad are 270 de angajaţi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.