Tim Cook, şi echipa sa de la Apple, a prezentat aseară în cadrul unui eveniment mult aşteptat de fanii companiei, şi nu numai, cele...
appleTim Cook, şi echipa sa de la Apple, a prezentat aseară în cadrul unui eveniment mult aşteptat de fanii companiei, şi nu numai, cele mai noi modele de tablete, iPad Air 2 şi iPad mini 3, mai subţiri şi cu senzori tactili, precum şi o nouă generaţie de iMac-uri, cu ecrane îmbunătăţite şi procesoare mai rapide.

Totul, după ce, în septembrie, gigantul american a lansat pe piaţă două modele de iPhone, care marchează intrarea companiei pe segmentul phablet, precum şi un smartwatch.

“Este cea mai puternică linie de produse pe care o avem”, a spus, la un moment dat, Tim Cook.

Iniţial, Cook a precizat faptul că în total, Apple a vândut până acum 225 de milioane de tablete iPad, fiind create peste 675.000 de aplicaţii pentru acest gadget. În plus, potrivit CEO-ului Apple, compania a livrat mai multe tablete în al treilea trimestru din 2014, decât PC-urile livrate de companiii precum Lenovo, HP sau Dell.

După prezentări privind updateurile primite de sistemele de operare, oficialii Apple au trecut la main event-ul serii, lansarea unei noi generaţii a tabletelor.

Astfel, începând de azi, fanii iPad vor putea comanda versiunea iPad Air 2, gadgeturile urmând să înceapă să fie livrate de săptămâna viitoare.

Der ca noutăţi aduce acest device? Tableta, cu un ecran LCD de 9,7 inci, este cu 18% mai subţire decât modelele anterioare, măsurând 6,1 mm grosime (în acest moment, se pare că este cea mai subţire tabletă de pe piaţă). Gadgetul vine echipat cu un procesor A8X cu 3 mld. de tranzistori şi cu un procesor a cărui performanţă este cu 47% mai bună decât a ediţiilor anterioare, la acestea adăugându-se o durată de viaţă a bateriei de 10 ore.

iPhone 6 și iWatch, noile gadgeturi lansate de Apple – Galerie FOTO

Una dintre cele mai notabile noutăţi ale tabletei este integrarea senzorului tactil, Touch ID, care permite autentificarea şi realizarea plăţilor prin intermediul aplicaţiilor prin simpla atingere a senzorului. În plus, iPad Air 2 vine cu îmbunătăţiri ale camerei, care beneficiază de un senzor de 8 megapixeli şi lentile cu apertură f2.4. Aceasta poate înregistra video-uri de 1080 pixeli în slow-motion, face imagini panoramice, în burst mode sau lapse mode – trăsături introduse şi pe iPhone.

iPad Air 2 este primul model care vine şi în culoarea aurie, gama de culori numărând şi versiuni în argintiu şi gri, preţul pornind de la 499 de dolari pentru modelul de 16 GB.

Oficialii Apple au prezentat rapid şi noua versiune mini a tabletei, iPad mini 3, care primeşte şi ea Touch ID, deşi procesorul rămâne neschimbat. Gadgetul a primit, de asemenea, noi versiuni de carcasă, ecran Retina Display, o cameră foto de 5 megapixeli, iar preţul de pornire este de 399 de dolari.

Un alt punct foarte interesant al serii a fost introducerea noii generaţii iMac, monitorul primind Retina display şi devenind unul dintre cele mai bune monitoare din lume, cu cea mai mare rezoluţie în acest moment. Ecranul de 27 de inci cu 5210 x 2880 pixeli este ceea ce oficialii Apple au denumit “Retina 5K”, acesta oferind cu 67% mai mulţi pixeli decât un monitor ce permite 4K. Anterior, cea mai mare rezoluţie de pe un iMac era de 2560 x 1440 pixeli.

Modelul de bază are un procesor de 3,5 GHz quad-core Intel Core i5, 8 GB de RAM şi un hard de 1 TB Fusion.

Cea mai nouă versiune de iMac este deja disponibilă pentru livrare, preţul pornind de la 2.499 de dolari.

apple

apple

apple

apple

apple

apple

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.