Orange România a organizat, în cadrul EU Code Week, SuperCoders, un workshop de programare destinat copiiilor cu vârste între 10 și 13 ani. Am...

SuperCoders 2Orange România a organizat, în cadrul EU Code Week, SuperCoders, un workshop de programare destinat copiiilor cu vârste între 10 și 13 ani. Am fost și noi acolo pentru a-i observa pe puștanii dornici de afirmare.

Realizat simultan în patru țări – Franța, Polonia, România și Spania, SuperCoders a reunit peste 240 de copii, dintre care 40 din România. Fiecare ţară a transmis evenimentul live prin webcast, iar copiii şi-au prezentat unii altora programele create.

Participanții la SuperCoders au învățat în doar câteva ore să animeze personaje și să dea viață unor povești, folosind platforma Scratch. Copiii au exersat limbajul de programare și au produs conținut digital, activități care au stimulat gândirea creativă și lucrul în echipă. Mai multe detalii sunt diponibile pe http://supercoders.orange.com/.

Evenimentul SuperCoders a fost realizat de Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii. Partenerii proiectului au fost ROSEdu, DevAcademy, Kidster, Asociaţia Edusfera și Asociaţia “Ana şi Copiii”.

„Anul acesta, în EU Code Week, Orange şi-a  propus să-i ajute pe cei mici să se iniţieze în „tainele” programării şi să devină adevărați #SuperCoders. În cadrul strategiei noastre de responsabilitate socială corporativă, componentele de digitalizare și educație în mediul digital sunt prioritare. În contextul dezvoltării tehnologiei, este important ca prin proiecte dedicate să-i ajutăm pe copiii să se apropie de limbajele de programare, sa le înțeleagă și să învețe să le folosească”

Veronica Dogaru, corporate communication manager în cadrul Orange România

EU Code Week, inițiativa europeană de încurajare a studiului limbajelor de programare, continuă până pe 17 octombrie.

Infografic - SuperCoders

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.