HTC anunță lansarea Nexus 9, prima tabletă din lume cu sistem de operare Android Lollipop. Rezultatul unei colaborări strânse între HTC și Google, Nexus...

Nexus 9_Angle_Black_Keybord Folio_micHTC anunță lansarea Nexus 9, prima tabletă din lume cu sistem de operare Android Lollipop. Rezultatul unei colaborări strânse între HTC și Google, Nexus 9 îmbină tehnologia de ultimă generație și inovația în design a HTC cu excelența Google în domeniul sistemelor de operare mobile intuitive, pentru o experiență premium pe tabletă.

Încastrată într-un șasiu din aluminiu care creează o legătură perfectă între ecran și carcasa de tip soft-grip[1], tableta Nexus 9 este elegantă și rafinată, reflectând experiența amplă a HTC cu privire la design. Dispozitivul cu diagonala de 8,9 inch dispune de ecran cu aspect 4:3 suficient de generos pentru orice tip de activitate și totodată suficient de mic pentru a fi ținut confortabil într-o singură mână. Cu o greutate de numai 436g[2], Nexus 9 este totodată foarte ușoară și facil de transportat.

Tableta puternică și ușor de utilizat dispune de un processor dual core Nvidia® Tegra® K1 pe 64 de biți care permite trecerea facilă și rapidă de la o activitate la alta, în timp ce procesorul grafic Keppler oferă Nexus 9 performanțe comparabile cu ale unui computer, dar în formatul ultra-portabil al unei tablete.

Camera frontală (1,6MP) și cea principală (8 MP) permit fotografierea momentelor cheie exact atunci când se întâmplă, rezoluția (2048 x 1536) ecranului Nexus 9 asigurând detalii la o claritate ridicată și culori vibrante atunci când utilizatorii se uită la poze, navighează pe internet sau urmăresc conținut video. Cele două boxe frontale dispun de un amplificator dedicat și de suport HTC BoomSound™ pentru utilizarea dispozitivului pe speaker, asigurând sunet stereo puternic, perfect pentru pasionații de muzică și jocuri.

Prima tabletă din lume cu Android™ Lollipop

Creată pentru a fructifica cel mai nou sistem de operare Google, Android™ Lollipop, tableta Nexus 9 dispune de funcționalități care simplifică navigarea între activități, asigurând totodată un grad ridicat de personalizare și securitate, printr-o serie de funcționalități de autentificare sigură. De asemenea, durata extinsă de viață a bateriei oferă utilizatorilor mai mult timp pentru a se juca cu Nexus 9 și mai puțin pentru a reîncârca dispozitivul.

Peter Chou, CEO, HTC Corporation

“Nexus 9 este un adevărat exemplu al realizărilor ce pot fi obținute atunci când două companii, unite prin pasiunea pentru tehnologii inovatoare, se aliază pentru a crea un produs care pune experiența de utilizare pe primul loc în procesul de design și dezvoltare a dispozitivului. Experiența de neegalat a HTC în design și cele mai recente noutăți din domeniul software, pun la dispoziția utilizatorilor o tabletă premium atât din punct de vedere al designului, cât și al performanțelor. Suntem foarte încântați să lansăm acest produs.”

Nexus 9 este disponibilă în trei variante, de 16 GB, 32 GB, respectiv 32 GB LTE. În prezent, data disponibilității pe piața locală nu a fost confirmată.


[1] Nexus 9 va fi disponibilă în trei variante de culoare: negru, maro și alb.

[2] Cifra face referire la versiunea LTE a Nexus 9.

Nexus 9_Angle_Black_mic Nexus 9_Horizontal Front_Black_mic Nexus 9_Back_Black_mic Nexus 9_Front_Black_mic Nexus 9_Left Side_Black_mic Nexus 9_Back_White WiFi_mic Nexus 9_Right Side_Black_mic Nexus 9_Back_Sand WiFi-mic

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.