La doi ani de activitate in Romania, Amethyst Radiotherapy – cea mai moderna retea europeana de tratare a cancerului prin radioterapie isi extinde serviciile...

Centrul AmethystLa doi ani de activitate in Romania, Amethyst Radiotherapy – cea mai moderna retea europeana de tratare a cancerului prin radioterapie isi extinde serviciile in zona Ardealului prin lansarea unui nou centru medical la Cluj, al doilea din tara dupa cel din Bucuresti, Otopeni. Valoarea investitiei s-a ridicat la circa 10 milioane de euro, suma directionata catre dotarea cu echipamente si formarea echipei medicale, condusa de conferentiar doctor Gabriel  Kacsomedic primar radioterapie si oncologie medicala, specializare brahiterapie, doctor in medicina.

Centrul Amethyst Radiotherapy Cluj vine in intampinarea pacientilor cu o gama larga de servicii medicale la standarde mondiale in tratarea cancerului si cu o abordare holistica a pacientului oncologic, oferind expertiza atat in radioterapie externa si interna – brahiterapie, oncologie, imagistica medicala, cat si terapii de suport precum consiliere psihologica, grupuri de suport, sfaturi pentru o nutritie adecvata, tehnici de control ale durerii.

Pe langa serviciile medicale complete oferite, pacientii oncologici beneficiaza de una dintre cele mai complexe si inovative abordari in tratarea cancerului – conceptul de „tumor board”, prezent in prestigioase institute oncologice din Germania.

Cu o suprafata de 2000 mp, noul centru dispune de sectii de radioterapie, brahiterapie si  chimioterapie cu 22 paturi si este dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, precum tehnologia VMAT Elekta – cea mai performanta metoda de radioterapie disponibila in lume la ora actuala pentru tratamentul cancerului, care permite administrarea unor doze terapeutice optime ce asigura eficacitatea tratamentului si cresc sansele de control tumoral.

In cadrul clinicii, pacientii vor beneficia de experienta unei echipe medicale de medici radioterapeuti, oncologi si fizicieni medicali cu pregatire la standarde internationale, condusa de conferentiar doctor Gabriel Kacso – medic primar radioterapie si oncologie medicala, specializare brahiterapie, doctor in medicina.

In Romania, rata deceselor cauzate de cancer depaseste media europeana, din cauza diagnosticarii tarzii si a lipsei de tratament adecvat. De doi ani luptam alaturi de pacientii nostri pentru tratarea acestei boli, iar extinderea in zona centrala a tarii este un pas vizat inca de la inaugurarea primului centru medical, in Bucuresti. Prin investitia in tehnologie medicala de varf si in specialisti cu o pregatire exceptionala ne dorim sa fim un partener de incredere pentru cat mai multi pacienti romani

Ema DIEA, Chief Executive Officer Amethyst Radiotherapy Romania

In cadrul centrului medical din Cluj sedintele de radioterapie sunt decontate integral de CNAS, ceea ce inseamna plan de tratament accesibil pentru pacienti. st Radiotherapy si-a inceput activitatea in Bucuresti in septembrie 2012, iar actualmente este singurul centru de radioterapie din Romania care utilizeaza tehnica IMRT-VMAT, una dintre cele mai noi si performante solutii de tratare a cancerului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.