Nu ne-am îndoit niciodată că în domeniul tech lucrurile ar sta cam aşa: femeile nu prea sunt atrase de programare şi lasă problemele de...
femei puterniceNu ne-am îndoit niciodată că în domeniul tech lucrurile ar sta cam aşa: femeile nu prea sunt atrase de programare şi lasă problemele de logică şi codare în seama bărbaţilor.

Într-un efort al celor mai mari jucători din industrie de a promova şi schimba diversitatea şi în cadrul acestui domeniu, Facebook, Pinterest şi Box s-au alăturat într-un program de mentorat dedicat atragerii sexului frumos către tehnologie. Mai ales că specialiştii din domeniu se aşteaptă ca până în 2020 să fie nevoie de 1,4 milioane de specialişti tech.

Denumit generic Women Entering and Staying in Tech, pe scurt WEST, această iniţiativă se traduce prin organizarea de întâlniri, pe parcursul unui an, între interni şi potenţiali angajaţi cu femei aflate în poziţii cheie în cadrul unor companii de renume din zona tech.

Aceste întâlniri ar urma să aibă loc atât online cât şi faţă-în-faţă, iar pentru moment, programul se va concentra pe discuţii referitoare la operaţiuni, produse, design, inginerie şi web development menite să uşureze modul în care femeile percep necesităţile şi situaţiile de lucru dintr-o astfel de companie.

Primele discuţii cu mentorii implicaţi în program vor avea loc începând cu anul viitor, însă, din pacate, vor fi disponibile iniţial doar în San Francisco.

Potrivit unor informaţii din presa internaţională, în 2013, circa 57% din forţa de muncă la nivel mondial era reprezentată de femei, însă, mai puţin de jumătate dintre posturile ocupate de doamne (25%)  vizau domeniul tehnologiei. Totodată, în 2010, 57% dintre absolvenţii de facultate erau femei, iar dintre acestea, doar 14% aveau diplome în Computer Science.

În ceea ce priveşte cei mai mari jucători din industria tech, eBay are cel mai mare număr de femei angajaţi – 42% dintre cei 33.000 de angajaţi la nivel mondial. Pinterest, o platformă cu mare succes în rândul femeilor, are 40% dintre angajaţi de sex feminin, în timp ce femeile ocupă 37% dintre joburile din Yahoo. Google şi Twitter sunt la egalitate, femeile reprezentând 30% din forţa de lucru.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.