AMD a anuntat, astăzi, numirea de către consiliul director a lui Lisa Su în funcția de președinte și CEO (chief executive officer), dar și membru...

Lisa Su_AMD-CEOAMD a anuntat, astăzi, numirea de către consiliul director a lui Lisa Su în funcția de președinte și CEO (chief executive officer), dar și membru al consiliului director, decizie efectivă de astăzi.  Dr. Su, 44 ani, îl succedă pe Rory Read, 52 ani, care a demisionat din funcția de președinte și CEO, dar și membru al consiliului director, ca parte dintr-un plan de transformare. Read va oferi va oferi suportul pe parcursul schimbărilor ce au survenit și va continua in cadrul AMD până la finele anului 2014.

“Planul de succesiune în ceea ce privește poziția de conducere a fost un efort cumulat al consiliului împreună cu Rory și am hotărânt că experiența și calitățile necontestate de lider in industria de semiconductori ale Lisei o recomandă pentru această poziție într-un moment cum nu se poate mai potrivit,” a spus Bruce Claflin, președintele board-ului director al AMD.

Comentând numirea sa, Dr. Su a spus, “Sunt onorată de această oportunitate și decizia de a conduce AMD în timpul unei importante transformări. Tehnologiile noastre inovatoare combinate cu pasiune și un talent incredibil din partea echipei AMD ne oferă o oportunitate unică de a transforma viitorul computerelor.”

În ultimii trei ani AMD a făcut progrese semnificative în privința performanțelor financiare și operaționale. Compania a returnat o profitabilitate non-GAAP  și și-a diversificat direcțiile de business.  Din anul 2012, AMD a redus cheltuielile de exploatare cu aproximativ 30% și a menținut nivelul de lichidități la un nivel optim de 1 mld. USD

AMD este o unul dintre inovatorii din domeniul design-ului de semiconductori deschizând drumul către următoarea eră a experienţelor digitale prin inovatoarele sale unităţi de procesare accelerate AMD APU. Tehnologiile grafice și procesarea de calcul AMD alimentează o varietate largă de dispozitive ce include PC-uri, console de joc şi puternicele computer ce susţin întregi afaceri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.