Cel mai faimos hotel din Statele Unite, Waldorf Astoria din Manhattan, va ajunge în portofoliul unui companii chineze de asiguri după ce, grupul hotelier...
waldorf_astoriaCel mai faimos hotel din Statele Unite, Waldorf Astoria din Manhattan, va ajunge în portofoliul unui companii chineze de asiguri după ce, grupul hotelier Hilton – compania care deţinea în portfoliu unitatea de lux – îl va vinde pentru suma de 1,95 de miliarde de dolari.

Vânzarea unităţii deschise acum 83 de ani marchează finalul a patru decenii în care a făcut parte din portofoliul Hilton, totodată extinzând numărul clădirilor iconice din Statele Unite controlate de investitori chinezi.

Asiguratorul chinez a fost fondat în 2004 şi are un portofoliu de peste 20 de milioane de clienţi. Din 2011, Anbang este pe locul doi în rândul companiilor de asigurări din China, cu asset-uri în valoare de peste 114 miliarde de dolari.

Achiziţia Waldorf Astoria de către Anbang Insurance Group reprezintă un record pentru un bun imobiliar american cumpărat de o companie din China, în acelaşi timp marcând şi un record de preţ pentru o unitate hotelieră din Statele Unite (anul trecut, Helmsley Park Lane Hotel s-a vândut pentru suma de 660 de milioane de dolari). Cele aproape 2 miliarde de dolari pe care compania de asigurări din China le-a dat pentru Waldorf Astoria se traduc în circa 1,4 milioane de dolari pentru fiecare cameră.

Potrivit oficialilor Hilton, compania va continua să opereze unitatea cu 1.232 de camere, aceasta urmând să treacă printr-un proces de renovare. În acelaşi timp, Hilton va folosi banii din această tranzacţie pentru achiziţia altori unităţi de pe teritoriul Statelor Unite.

Construit în stil Art Deco, Waldorf Astoria a fost inaugurat în 1931, la acea dată fiind cel mai înalt şi mai mare hotel din lume. În 1949, fondatorul Hilton, Conrad Hilton, a câştigat dreptul de administrare al unităţii, clădirea fiind achiziţionată de grup în 1972.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.