Samsung Electronics, unul dintre cei mai mari producători de electronice şi electrocasnice din lume, va cheltui 15 miliarde de dolari pentru a-şi ridica o...
samsung.flickrSamsung Electronics, unul dintre cei mai mari producători de electronice şi electrocasnice din lume, va cheltui 15 miliarde de dolari pentru a-şi ridica o fabrică în Coreea de Sud.

Destinată producţiei de chip-uri, compania va demara construcţia fabricii din provincia Gyeonggi în prima jumătate a anului viitor, operaţiunile de fabricare a semiconductorilor fiind estimate a începe în 2017.

Potrivit oficialilor Samsung, compania se va îndrepta spre producţia unor procesoare mai puternice care vor sta la baza dezvoltării noilor linii de business, precum dispozitivele purtabile, a maşinilor şi a caselor smart.

Samsung şi-a anunţat intenţia de a investi în acest domeniu şi din cauza problemelor cu care se confruntă divizia de telefonie mobilă. Deşi coreenii de la Samsung sunt printre cele mai bine cotate branduri de smartphone-uri, iar compania lansează frecvent noi modele de telefoane mobile, şefii producătorului duc o luptă grea pentru a sta cu câţiva paşi în faţa competitorilor precum Apple sau Xiaomi. În plus, aceştia se aşteaptă ca profitul operaţional din al treilea trimestru al acestui an să fie în scădere cu până la 47%, în timp ce vânzările ar putea fi mai mici cu 15 procente.

“Producţia de semiconductori este un business de bază al Samsung, iar compania nu mai poate aştepta creşteri semnificative doar din vânzările diviziei de mobile”, a declarat Lee Min Hee, un analist al ’M Investment & Securities Co.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.