Tinerii inovatori vor putea să-şi prezinte publicului proiectele într-un spaţiu special amenajat în cadrul tIMOn – Târgul Imobiliar Naţional, care va avea loc în...

Group Of Teenage Students Sitting Outside On College Steps Using Mobile PhoneTinerii inovatori vor putea să-şi prezinte publicului proiectele într-un spaţiu special amenajat în cadrul tIMOn – Târgul Imobiliar Naţional, care va avea loc în luna octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Organizatorii tIMOn vor pune la dispoziţia tinerilor inovatori, gratuit, un spaţiu de 16 mp, unde vor putea să-şi promoveze şi să-şi vândă proiectele brevetate. Scopul acestei facilităţi este susţinerea tinerelor talente româneşti, care de cele mai multe ori, nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a-şi face cunoscute inovaţiile. Astfel, multe dintre aceste proiecte rămân doar la stadiul de prototip, din cauză că deşi ar avea succes pe piaţă, nu sunt cunoscute publicului.

„Este cunoscut că aproape nimeni nu investeşte în proiecte netestate de piaţă. Credem că în România sunt foarte mulţi tineri cu idei foarte bune, care ne-ar face viaţa mai uşoară şi mai ieftină tuturor. Vrem să le dăm şansa acestora să-şi facă cunoscute proiectele, dar şi publicului tIMOn de a cunoaşte aceste inovaţii.  Am făcut un prim pas în primăvară când la tIMOn a participat Bogdan Dobrică, cu un dispozitiv destinat spaţiilor rezidenţiale, care reduce riscul de apariţie a igrasiei sau a umiditătii şi, mai ales, reduce facturile la gaze cu 30%”(Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn)

În ediţia anterioară, în premieră pentru un târg imobiliar românesc, tIMOn a invitat tânărul inventator român, Bogdan Dobrica. Acesta  a prezentat, pe parcursul celor 4 zile de târg, dispozitivul TERMNET- Sistemul Inteligent Integrat de Control al Centralelor Termice Individuale (un termostat inteligent care reduce drastic facturile de gaze).

Tinerii interesaţi să participe la tIMOn pot beneficia de această facilitate dacă inovaţia este brevetată sau in curs de brevetare şi dacă aceasta se adresează publicului larg. Cei interesati pot trimtie detalii la office@ad-media.ro pana la 13.10.2014.

Targul imobiliar National tIMOn editia de toamna 2014 va avea loc in perioada 16-19 octombrie 2014, in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.