Oficialii Microsoft, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, au decis să sară peste un număr în denumirea sistemuului de operare...
windows 10Oficialii Microsoft, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, au decis să sară peste un număr în denumirea sistemuului de operare Windows, folosit de 1,5 miliarde de persoane din întreaga lume, şi să anunţe lansarea Windows 10.

“Windows 10 reprezintă primul pas pentru o nouă generaţie a Windows. Windows 10 deschide noi experienţe pentru cei care lucrează, se joacă şi sunt conectaţi la restul lumii prin sistemul nostru de operare. Windows 10 reprezintă ceea ce clienţii noştri au cerut şi ceea ce le vom livra”, au declarat reprezentanţii Microsoft într-un post pe blogul oficial al companiei.

Potrivit acestora, cea mai nouă variantă a sistemului de operare (anunţată miercuri seara) va fi disponibilă pe o gamă variată de device-uri, de la Internet of Things, la servere şi centre de date din întreaga lume, la tablete, laptopuri şi calculatoare.

“Ve fi cea mai comprehensivă platformă din toate timpurile”, au mai spus ei.

Gigantul american va lansa încă de astăzi un program prin care profesioniştii din IT vor avea ocazia să testeze o variantă pre-lansare a software-ului, Windows Insider Program. Spre finalul anului, compania va introduce şi varianta pentru consumatorii finali şi va mai lansa şi o serie de noi gadgeturi care vor rula noul sistem de operare.

Ce trăsături noi aduce Windows 10:

  • Meniul de start – revine bine-cunoscutul meniu de pornire, cu un nou spaţiu ce poate fi customizat cu aplicaţiile preferate şi Live Tiles.

  • Totul rulează într-o singură fereastră – aplicaţiile din Windows Store se deschid în acelaşi format de fereastră ca aplicaţiile desktop, iar ferestrele pot fi făcute mai mari sau mai mici şi mutate pe ecran.

  • Snap enhancements – patru aplicaţii pot fi puse pe ecran printr-un nou layout de tip cadran. În acelaşi timp vor rula şi alte aplicaţii, iar Windows va face sugestii pentru alte aplicaţii gata de pus pe ecran, dacă spaţiul o permite.

  • Buton nou de task view – noutatea acestei versiuni, butonul vă permite să comutaţi rapid între fişierele deschise şi să aveţi acces rapid la orice desktop creat.

  • Desktopuri multiple – ecrane desktop făcute pentru scopuri şi proiecte diferite între care puteţi comuta rapid.

  • Căutare mai rapidă a fişierelor – File Explorer permite afişarea fişierelor recente şi a folderelor accesate mai des.

Tech-Preview_Start-menu-500x281 App_Commands-500x281 Tech-Preview_Three-program-snap-and-suggestions-500x281 Tech-Preview_Task-view-500x281 Tech-Preview_Virtual-desktop-500x281

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.