Potrivit unui studiu recent realizat de Acceder, o companie de dezvoltare a managerilor, specializată pe simulări complexe de business pentru top & middle management...
businessPotrivit unui studiu recent realizat de Acceder, o companie de dezvoltare a managerilor, specializată pe simulări complexe de business pentru top & middle management și antreprenori, peste jumătate directorii de resurse umane sunt interesați să afle mai multe informații despre programele de training bazate pe simulările de afaceri.

În plus, potrivit studiului “Apetența managerilor de resurse umane pentru simulările de afaceri”, practicienii de resurse umane consideră simulările de afaceri o soluție mai ales pentru middle (52%) și top management (28%).

Eficacitatea programului dovedită științific prin statistici (43%) și facilitarea de către un trainer cu experiență în top management (40%) reprezintă principalele criterii în alegerea unui program de simulări de afaceri, în timp ce prețul accesibil (8%) și recunoașterea internațională a programului (3%) reprezintă criterii mai puțin importante.

Din studiul Acceder rezultă două nevoi principale la care trebuie să răspundă simulările de afaceri, metodologia să fie bazată pe învățare experiențială și feedback în timp real (55%), iar simularea studiilor de caz să fie bazată pe realitățile și provocările companiei (37%).

Din eșantionul intervievat, doar 25% dintre respondenți au implementat simulări de afaceri în companie, 40% au participat la programe de simulări de afaceri, iar peste 80% consideră simulările de afaceri sunt mai eficiente (45%) și mult mai eficiente (39%) decât programele clasice de training.

Studiul Acceder “Apetența managerilor de resurse umane pentru simulările de afaceri” a fost realizat în luna septembrie 2014, pe un eșantion de 33 de respondenți, directori și manageri de resurse umane din companii naționale și multinaționale din România și reprezintă o radiografie a pieței de training prin simulări de afaceri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.