Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, continuă dezvoltarea gamei de mortare şi adezivi pentru finisare şi...
Gama SikaHomeSika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, continuă dezvoltarea gamei de mortare şi adezivi pentru finisare şi amenajare SikaHome prin lansarea unui nou produs – adezivul SikaHome TileBond Flexible – ce este fabricat în unitatea de producţie din Căpuşu Mare, judeţul Cluj. Alături de acesta, în noua fabrică Sika s-a dat startul producţiei pentru alte 4 produse din gamele de pardoseli şi impermeabilizare.

„Treptat, gama SikaHome va fi dezvoltată prin lansarea de noi produse ce vor fi dezvoltate în noua noastră fabrică. De asemenea, alături de gama SikaHome, în fabrica din Cluj s-a început producţia pentru o serie de produse din categoriile destinate pardoselilor şi impermeabilizărilor. Astfel, ne urmăm planurile de a realiza local o parte dintre produsele importate până în acest moment”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România.

Potrivit afirmaţiilor sale, lansarea adezivului SikaHome TileBond Flexible este un pas firesc ce are ca scop susţinerea strategiei Sika de a face cunoscute consumatorului rezidenţial produsele şi tehnologiile inovatoare ale acestora.

În acest moment, gama SikaHome este formată din SikaHome TileBond Ceramic, SikaHome TileBond Natural Stone, SikaHome TileBond Flexibile, SikaHome Insulate Polystirene, SikaHome Insulate Mineral Wool şi SikaHome Level Gypsum.

„Prin gama SikaHome dorim să aducem, aşa cum spune şi sloganul companiei, ‘Experienţa din şantier, la raft‘. Tocmai din acest motiv, noua noastră gamă cuprinde produse precum adezivi pentru placări ceramice, adezivi pentru placări cu polistiren şi vată minerală, adezivi pentru piatră naturală, adezivi flexibili şi gleturi de încărcare şi finisare”, a mai adăugat reprezentantul companiei.

Astfel, SikaHome TileBond Flexible, alături de întreaga gamă SikaHome, este destinat distribuţiei şi lanţurilor de magazine de bricolaj.

Adeziv flexibil conceput pentru placările ceramice

Noul produs lansat, SikaHome TileBond Flexible, este un adeziv flexibil pentru placări în pat subţire, pe bază de ciment, fără curgere verticală şi cu timp de lucru extins.

SikaHome TileBond FlexibleAcesta se foloseşte pentru lipirea în strat subţire, de până la 10 mm, a plăcilor ceramice la interiorul, dar şi la exteriorul locuinţei. Astfel, SikaHome TileBond Flexibile este indicat pentru placarea cu plăci ceramice, porţelanate, mozaic de sticlă sau clinker cu dimensiuni cuprinse între 5x5cm și 40x40cm. În plus, poate fi folosit şi pentru lipirea de piatră naturală (nesusceptibilă la pătare), cu dimensiuni până la 40x40cm, cărămidă aparentă, plăci termoizolante din polistiren sau vată minerală bazaltică.

Produsul lansat de Sika este adecvat pentru lipirea pe o varietate mare de straturi suport, de la beton, tencuieli sau şape pe bază de ciment, ipsos, plăci de gips-carton şi chiar peste placările ceramice anterioare.

“SikaHome TileBond Flexibile se alătură altor două produse concepute pentru placările ceramice: SikaHome TileBond Ceramic şi SikaHome TileBond Natural Stone, acestea fiind deja existente pe piaţă încă din această primăvară”, a încheiat Laurenţiu Ştefănescu.

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

În prezent, Sika numără subsidiare în 80 de ţări şi mai mult de 16.000 de angajaţi la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2013 Sika a generat vânzări de 5,14 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar începând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în acest an şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar şi a mortarelor speciale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.