Jimmy Choo va începe de luna viitoare demersurile pentru o ofertă publică iniţială pe bursa de la Londra după ce JAB Holdings, grupul care...
jimmy chooJimmy Choo va începe de luna viitoare demersurile pentru o ofertă publică iniţială pe bursa de la Londra după ce JAB Holdings, grupul care deţine producătorul celebrilor pantofi ce se vând cu peste 1.000 de dolari perechea, a aprobat vânzarea unui pachet de acţiuni.

Potrivit Bloomberg, JAB va vinde o parte din portofoliu, planul oficialilor grupul fiind de a pune la dispoziţia investitorilor de pe bursă circa 25% dintre acţiunile Jimmy Choo.

“Viitorul nostru ca şi companie publică poate doar să sporească reputaţia şi poziţia noastră în acest sector extrem de atractiv”, a declarat Pierre Denis, CEO-ul companiei.

Prin acest IPO, Jimmy Choo va merge pe urmele altor companii din sectorul luxului, cum este exemplul Moncler, Brunello Cucinelli sau Salvatore Ferragamo, care au vândut o parte din acţiuni pe bursă pentru a-şi finanţa extinderea.

Jimmy Choo a fost achiziţionat de JAB în 2011, după ce investitori din private-equity au intrat în posesia companiei de trei ori. Gigantul din luxury vinde pantofi (făcuţi celebri de actriţa Sarah Jessica Parker în serialul Sex and the City), genţi şi accesorii în peste 100 de magazine din întreaga lume.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.