Amazon, una dintre cele mai mari companii din e-commerce la nivel mondial, a anunţat recent un nou e-reader destinat segmentului high-end, Kindle Voyage, care...
Kindle-Voyage-798x310Amazon, una dintre cele mai mari companii din e-commerce la nivel mondial, a anunţat recent un nou e-reader destinat segmentului high-end, Kindle Voyage, care se bucură de o carcasă de doar 7,6 mm din aliaj de magneziu, un material foarte rezistent la şocuri.

Cu un design nou şi o culoare negru mat, Kindle Voyage are un ecran ce oferă o luminozitate cu 39% mai mare decât precedentele ediţii ale tabletelor Amazon. Totodată, readerul premium are integrată tehnologia haptică. În esenţă, gadgeturile care au feedback haptic emit vibraţii sau alte forţe de intensitate scăzută în momentul în care sunt atinse diferite butoane virtuale.

Noutatea absolută a acestuia este faptul că Amazon a integrat senzori PagePress pe fiecare parte a ecranului, aceştia fiind situaţi ideal în locurile unde utilizatorii ţin degetele permitându-le acestora să apese mult mai uşor butoanele pentru a întoarce paginile, fără a avea nevoie de gesturi în plus.

Cu fiecare apăsare, feedback-ul haptic anunţă faptul că acţiunea a fost efectuată.  Totodată, noul e-reader este disponibil cu tehnologie 3G în mod gratuit. Preţul pentru un Kindle Voyage porneşte de la 199 de dolari, pre-comenzile fiind deja disponibile pe amazon.com, livrările urmând să înceapă din luna octombrie.

Fire-HD-6-HD-7-Colors-798x310În acelaşi timp, Amazon a mai anunţat şi două noi modele pentru linia Fire, destinate unui segment mediu de piaţă. Modelul Fire HD de 6 inci costă 99 de dolari, în timp ce modelul cu ecran de 7 inci porneşte de la 139 de dolari.

Pre-comenzile pentru noile tablete colorate din portofoliul Amazon vor începe din 18 septembrie, urmând ca acestea să fie disponibile din luna octombrie.

Ambele modele funcţionează pe baza Fire OS 4 Sangria, noile trăsături de software permiţând mai multe conturi pe acelaşi device pentru familii şi posibilitatea de a face streaming între tabletă şi dispozitivul Fire TV.

Fire HD 6 are o densitate a ecranului de 252 pixeli/inci, în timp ce HD 7 are 216 PPI. Ambele tablete au procesoare de 1,5 GHz quad-core iar camera înregitrează filmuleţe de 1080 pixeli. În acelaşi timp, durata de viaţă a bateriei este de 8 ore pentru activităţi de citit, ascultat muzică, web browsing sau urmărit filme.

Nu în ultimul rând, Amazon a scos şi o ediţie pentru copii a celor două gadgeturi. Kind Edizion costă 149 de dolari pentru varianta HD 6 şi 189 de dolari pentru HD 7. Acestea vin cu soft cover, un sistem de operare destinat special copiilor, setări pentru ca părinţii să controleze site-urile accesate şi o garanţie de 2 ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.