ProTV a condus detașat în clasamentul audiențelor de luni seara, la mare distanță de locul 2, pe toate categoriile de public. Prima ediție din...

MasterChef_sorturiProTV a condus detașat în clasamentul audiențelor de luni seara, la mare distanță de locul 2, pe toate categoriile de public. Prima ediție din noul sezon MasterChef a strâns în fața ecranelor 2 milioane de români în minutul de aur și sute de mii de telespectatori pe toată durata emisiunii.

Debutul sezonului 5 MasterChef a fost pe placul publicului, emisiunea situându-se în topul preferințelor telespectatorilor. Începutul acestei săptămâni a fost deschis la PRO TV cu un spectacol de emoție asezonat cu momente tensionate, dar și cu secvențe amuzante, care s-au petrecut în cea mai populară bucătărie din România: bucătăria MasterChef.

Publicul a făcut cunoștință cu Chef Patrizia Paglieri, Chef FOA și Chef Adrian Hădean în calitate de noi jurați, dar și cu primii concurenți înscriși. Răvan Fodor a fost cel care a dat startul primei ediții și le-a urat tuturor bun-venit.

MasterChef a fost aseară lider de audiență pe toate categoriile de public. La nivelul întregii populații a țarii, interesul maxim pentru show s-a înregistrat la minutul 21:43, când peste 2 milioane de telespectatori au fost captivați de spectaculoasa emisiune culinară.

În intervalul de difuzare, 20:29 – 22:29, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, PRO TV a fost lider detașat cu o audiență medie de 10,8 puncte de rating și 25,1% cotă de piață, urmat de Antena 1 cu 7,7 puncte de rating și 17,8 procente din cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu o audiență medie de 8,6 puncte de rating și 17% cotă de piață, al doilea post clasat fiind Antena 1 cu o audiență medie de 6,5 puncte de rating și 12,5% cotă de piață. La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată în top cu o audiență medie de 8 puncte de rating și 16,2% cotă de piață, urmată de Antena 1 cu 6,1 puncte de rating și 12,3 cotă de piață.

Sezonul 5 MasterChef a adus un nou set de reguli aplicate la audiții, care va face spectacolul și mai incitant. Fiecare chef va avea la dispoziție 3 green carduri cu care poate salva câte un concurent dorit, în condițiile în care ceilalți doi jurați l-au respins. Tot în premieră, chefii au acceptat audiții duble în cupluri soț-soție, mamă-fiică, frate-soră. Însă regulile de bază ale competiției rămân neschimbate, concurenții având o ora la dispoziție să gătească și 5 minute să-și finalizeze preparatul în fața juriului.

În prima ediție mai mulți concurenți și-au propus să îi impresioneze pe cei trei jurați. Unii au încercat prin preparatele gătite, alții prin diverse trucuri. Pasionat de prestidigitație, Delegeanu Octavian și-a propus să aducă magia în bucătărie la propriu, însă în ciuda eforturilor lui de a „găti” cu bagheta magică, chefii nu s-au lăsat înduplecați.

Deși s-a prezentat cu un desert denumit de el prăjitură de criză, Florin Vartolomei, un tânăr abandonat de familie, a obținut șorțul MasterChef.

Petrică Tambac, florar de meserie, i-a promis juratului Patrizia Paglieri că va slăbi 10 kg pe parcursul competiției, dacă va fi ales. Zis și făcut, rămâne să vedem dacă își va duce la capăt promisiunea, întrucât a reușit să treacă de audiții.

Claudia Brânzea s-a prezentat în locul soțului ei cu un preparat gătit de el și pentru că a reușit să stârnească atenția juriului, Mihai Toma, soțul acesteia a avut la dispoziție 60 de minute să se prezinte în platoul MasterChef și să gătească pe loc un preparat.  Se pare că primul instinct al chefilor a fost unul corect, iar Memel, așa cum îl alintă soția, a reușit să treacă de această etapă.

Pasiunea în bucătărie nu are vârstă, iar asta ne-a demonstrat-o Elena Iftime, în vârstă de 63 de ani, originară din județul Bacău, care a fost nevoită să gătească încă de mică. S-a prezentat cu un preparat tradițional, sărmăluțe moldovenești pe pat de varză călită, însă au fost atât de bine preparate, încât cei trei jurați la unison au ales-o să continue competiția.

Ninel Lung a venit din Italia special pentru acest concurs și se pare că lungul drum a fost făcut cu folos întrucât preparatul lui, tortelini umpluți cu carne, baby spanac și piure de dovleac galben, a convins juriul că merită să continue cursa la MasterChef.

Aseară, Chef Adrian Hădean a arătat tuturor cât de determinat poate fi, atunci când a decis să îi ofere sorțul Mihaelei Bărbieru, folosind un green card, după ce Patrizia Pagliri și FOA au respins-o. Alți concurenți au fost mai puțini norocoși și în ciuda eforturilor depuse, preparatele nu au reușit să-i convingă pe chefi să îi păstreze în competiție.

Show-ul continuă lunea viitoare, iar din 29 septembrie, românii se vor bucura de o porție dublă de MasterChef, în fiecare luni și marți.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.