Travel trends: de ce să vizitezi Germania şi un mic concurs Travel trends: de ce să vizitezi Germania şi un mic concurs
Am să recunosc direct: iniţial, Germania, în special, şi Berlin, în particular, nu se aflau pe lista mea de must see, aşa cum au... Travel trends: de ce să vizitezi Germania şi un mic concurs
2013-berlinAm să recunosc direct: iniţial, Germania, în special, şi Berlin, în particular, nu se aflau pe lista mea de must see, aşa cum au fost de exemplu Egipt şi mare parte din Grecia, sau cum încă sunt Cuba şi Iordania.

Nici prin gând nu mi-a trecut că două vizite destul de rapide în două oraşe diferite din punct de vedere arhitectural, cel puţin în opinia mea, Munchen şi Berlin, vor fi suficiente pentru a mă îndrăgosti iremediabil de tot ce are de oferit ţara care susţine cea mai puternică economie din Europa.

Travel Trends: luna septembrie și TOP 6 festivaluri ale berii

Şi cum am făcut deja pregătirile necesare pentru o şedere mai generoasă în Berlin, m-am gândit să vă atrag de partea mea şi să deveniţi fani înfocaţi ai Germaniei (asta dacă nu sunteţi deja şi mi-aţi dat dreptate până acum). Adăugăm şi un concurs susţinut de Organizaţia Germană pentru Turism şi Lufthansa, prin care aveţi şansa de a câştiga un city break la Munchen, şi aş îndrăzni să cred că în următoarele ore veţi începe să căutaţi bilete de avion către cele mai importante oraşe din această ţară. Sau, de ce nu, să porniţi într-o aventură pe cărări muntoase din zone mai puţin cunoscute publicului larg. Germania abundă în oportunităţi pentru pasionaţii de travel.

Travel trends: românii au cheltuit 300 de mil. euro în Germania în 2013

1. Situri UNESCO

De exemplu, fanii călătoriilor culturale ar trebui să aibă în gând faptul că în Germania, anul 2014 stă sub umbrela siturilor aflate în patrimonial UNESCO. Din totalul de 981 situri ale patrimoniului mondial recunoscute de UNESCO, peste jumătate se află în Europa, iar dintre acestea 38 în Germania.

Travel trends: 38 de locuri must see în Germania

Pe lista celor mai impresionante monumente se numără Domul din Aachen, castelele Augustusburg şi Falkenlust din Brühl, ambele fiind exemple spectaculoase ale arhitecturii germane în stil Rococo, Catedrala dn Koln (monument a cărui construcţie a început în 1248, aceasta fiind finalizată abia în 1880), palatele şi parcurile din Berlin şi Potsdam, monumente şi ziduri rămase de pe vremea romanilor (în Trier şi în alte zone din sudul Germaniei), clădirea primăriei din Bremen. Totodată, din patrimoniul UNESCO fac parte şi zone naturale: Valea Rhinului, parcul muntos Wilhemshöhe din Kassel sau grădinile Dessau-Wörlitz.

2. Muzee şi grădini zoologice

Totodată, Germania este un mic paradis pentru turiştii pasionaţi de muzee şi interesaţi de o mică lecţie de istorie, iar o vacanţă printre picturi celebre şi adevărate minuni ale tehnicii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial poate fi un adevărat deliciu.

Pe listă ar fi Muzeul German al Tehnicii din Berlin, care vă pune la dispoziţie 26.000 de metri pătraţi de istorie şi măiestrie a ingineriei nemţeşti, Museum Island Berlin, în care puteţi vizita 5 muzee de top ale lumii prin care treceţi de la comorile egiptene la galerii ale pictorilor europeni (din “insulă” fac parte Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Bode Museum, Neues Museum şi Pergamon Museum, unul dintre cele mai vizitate din Germania), Zidul Berlinului sau pinacoteca din Munchen (Alte Pinakothek), una dintre cele mai vechi galerii de artă din lume şi care găzduieşte peste 800 de capodopere ale pictorilor europeni şi una dintre cele mai mari colecţii din lume de tablouri semnate de Rubens.

Travel trends: plănuiți concediul pentru 2014? Nu uitați de Germania!

Nu uitaţi nici de Muzeul German (Deutsches Museum) din Munchen, care are expoziţii de astronomie, fotografie sau mijloace de transport, muzeul Senckenberg din Frankfurt, gazda a 400.000 de exponate de istorie naturală care variază de la fosile de amfibieni, la schelete de mamuţi sau mumii egiptene.

Şi cum sunt sigură că ştiţi foarte bine de ce este în stare o maşină nemţească, vă mai invit să treceţi pe lista de muzee şi câteva ale celor mai mari producători auto din lume: Mercedes Benz şi Porsche în Stuttgart, precum şi BMW în Munchen. Inedite sunt şi Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen, sau Grădina Zologică din Berlin, cea mai veche şi cunoscută din Germania, care se întinde pe 34 de hectare (dacă sunteţi în Berlin daţi o fugă şi la acvariul din holul hotelului Radisson Blu).

3. Evenimente şi festivaluri

Pentru că suntem aproape de mijlocul lui septembrie, ne mai despart doar câteva zile de debutul celui mai cunoscut Oktoberfest al lumii: festivalul din Munchen, care ajunge în acest an la 180-a ediţie. De pe 20 septembrie până pe 5 octombrie sunteţi invitaţi să gustaţi cea mai bună bere din Europa. Wiesn, cel mai mare târg din lume atrage anual peste 6,4 milioane de vizitatori.

http://www.bavaria.by/oktoberfest-munich-germany-beer-festival

Tot în octombrie sunteţi invitaţi şi la târgul de carte de la Frankfurt, cel mai mare târg de profil din lume, istoria sa întinzându-se pe 6 secole (www.book-fair.com).

Berlinul a fost în acest an în centrul multor activităţi, ultima parte a lui 2014 fiind dedicată festivalului de jazz (de pe 30 octombrie până pe 2 noiembrie: http://www.berlinerfestspiele.de/en) sau sărbătoririi a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului (9 noiembrie: http://www.visitberlin.de/en/event/11-09-2014/25-years-fall-of-the-berlin-wall).

Decembrie este luna cadourilor, iar pieţele special amenajate pentru Crăciun pe întreg teritoriul Germaniei sunt extrem de populare. Vă invităm să le vizitaţi pe cele din Nuremberg (28 noiembrie-24 decembrie: http://www.bavaria.by/christmas-market-in-nuremberg-bavaria) – cu o tradiţie de 400 de ani – şi pe cele din castelele Bavareze (Cadolzburg – Fürth, Imperial Courtyard din Munchen, Blutenburg, castelul Burghausen sau Rosenau Palace: http://www.bavaria.by/christmas-markets-in-the-bavarian-palaces-castles-and-gardens).

Vă mai facem puţin teasing şi vă invităm şi la un concurs pus la cale de Organizaţia Germană pentru Turism (http://www.germany.travel) şi Lufthansa (http://www.lufthansa.com) ca să cunoaşteţi mai bine Germania ca şi destinaţie de vacanţă. Premiul este o excursie de 3 zile (două nopşi) la Munchen, pentru două persoane, cu transportul şi cazarea asigurate.

Ce trebuie să faceţi?

  1. Accesaţi pagina de concurs:

https://www.etracker.de/rdirect.php?et=t0VgVg&et_cid=37&et_lid=1605544&et_sub=ro_gewinnspiel_september_2014&et_url=http%3A%2F%2Fwww.germany.travel%2Fro%2Fms%2Fgewinnspiele%2F2014_soe_gewinnspiel_ro%2Fgewinnspiel_main_14.html

sau

http://bit.ly/1lDTcq4

2. Răspundeţi corect la cele 5 întrebări din formular. Dacă se întâmplă să nu cunoasteţi răspunsul, butonul roşu cu “Dacă nu ştii raspunsul, click aici şi vei afla”, o să vă ajute.

3. Completaţi-vă corect datele la final.

4. Apasaţi “Trimiteţi” şi pregătiţi-vă pentru o excursie la Munchen! 🙂

Noi vă aşteptăm la plimbare prin Germania!

Oktoberfest Munchen

Oktoberfest Munchen

Nuremberg

Nuremberg

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Koln

Koln

Frankfurt

Frankfurt

Munchen

Munchen

Aqua Dome, Radisson Blu Berlin

Aqua Dome, Radisson Blu Berlin

Heidelberg Castle, Germania

Castelul Heidelberg, Germania

 

Berlin

Berlin

Zidul Berlinului

Zidul Berlinului

Bode Museum, Berlin

Bode Museum, Berlin

Altes Museum, Berlin

Altes Museum, Berlin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.