Lovit de două dezastre aviatice majore în acest an, operatorul Malaysia Airlines a demarat o campanie de restructurare a 6.000 de posturi, circa 30%...
malaysia-airlinesLovit de două dezastre aviatice majore în acest an, operatorul Malaysia Airlines a demarat o campanie de restructurare a 6.000 de posturi, circa 30% din totalul de angajaţi ai companiei.

Khazanah, principalul investitor din partea statului, care controlează 70% din acţiunile operatorului de transport aerian, a anunţat totodată crearea unei noi entităţi care va absorbi marea majoritate a asset-urilor Malaysia Airlines.

Totodată, Khazanah plănuieşte să cumpere şi restul acţiunilor în cadrul transportatorului şi să delisteze actuala companie, toate activele fiind trecute pe noua entitate. Reprezentanţii fondului au precizat faptul că noua companie ar putea fi listată în următorii 3-5 ani.

Potrivit lui Azman Mokhtar, directorul Khazanah, schimbările sunt necesare pentru ca operatorul să poată reintra în joc pe piaţa de transport aerian.

Malaysian Airlines a pierdut în al doilea trimestru al acestui an peste 97 de milioane de dolari, după ce, în doar 4 luni, s-a confruntat cu două dezastre majore în care au pierit 537 de persoane.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.