Ferit de circulația, zgomotul și atmosfera sufocantă a Bucureștiului, localul Paraelios din Corbeanca oferă acel colț liniștit de lume în care vrei să îți...

paraeliosFerit de circulația, zgomotul și atmosfera sufocantă a Bucureștiului, localul Paraelios din Corbeanca oferă acel colț liniștit de lume în care vrei să îți petreci cât mai mult timp. Sau, de ce nu, să te înveselești alături de prieteni și chiar să îți organizezi un eveniment unic în viața ta. Alegerea e simplă!

După cum știm cu toții, suntem în plin sezon de nunți, iar cei care nu au făcut acest pas, anul acesta, se pregătesc, deja, pentru sezonul următor. Chiar dacă eu am decis să mai aștept, un bun amic m-a rugat să îl ajut în acest demers și sa alergăm împreună pentru a găsi locul unde, în 2015, își va organiza nunta. Am luat la pas ballroom-urile pompoase („cu numele”) din Capitală și câteva din apropiere, însă după trei zile de umblat ca bezmeticii – de la răsărit la apus-, ne-am dat seama că el nu asta căuta. Omul își dorea un local fin, dar nu scump, un local cu gust, dar nu de fițe, un loc în care să își poată aduna prietenii și unde să se simtă bine și el. Un loc, nu departe de București, dar departe de agitația Capitalei. Greu, dar nu imposibil!

Și, din vorbă în vorbă, că doar avem prieteni mulți, am aflat de Paraelios, un local aproape de malul lacului Corbeanca și la doar 15 minute de București. Am urcat, din nou, în mașina și am pornit cronometrul să vedem dacă timpul care ne-a fost indicat se respectă. Imediat după ce am străbătut Otopeniul, ne-am dat seama că ne încadrăm în interval.

Și, deși, era marți – 13, am fost feriți de cele trei ceasuri rele, și am ajuns destul de ușor la Paraelios. Am fost întâmpinați într-o atmosferă plăcută, iar după ce am servit o cafea, am trecut la partea practică: să vedem localul și facilitățile de care dispune. Elegant, cochet, intim sunt doar câteva dintre cuvintele reprezentative care mi-au venit în minte după „inspectarea” restaurantului.

Designul localului (vezi galeria foto) este tipic italienesc, iar pe lângă restaurantul cu 150 de locuri și un bar foarte bine pus la punct, acesta include și o sală de conferințe/întâlniri cu 30 de locuri, o sală de relaxare cu masă de biliard și o terasă cu vedere spre lacul Corbeanca. Bucătăria este echipată ca la carte cu produse profesionale aduse din Italia, iar puterea detaliului se regăsea în dotările localului.

Pentru că exact un astfel de loc căuta pentru nuntă, negocierile nu au durat foarte mult, iar amicul meu și-a sunat viitoarea soție pentru a-i arăta (mai bine zis: să îi ceară aprobarea) locul unde își vor face petrecerea, anul viitor. Proprietarii i-au asigurat pe cei doi miri de sprijinul necesar și le-au garantat că locul poate să fie personalizat așa cum își doresc. Mai mult chiar, au aflat că pot să își facă un pachet propriu de servicii care să includă și firma de catering sau pot alege să meargă pe mâna și recomandarea celor de la Parelios.

Amici mei au fost încântați de sala propriu-zisă, de bar, dar și de faptul că în afară de ringul de dans din interiorul restaurantului, la Paraelios se poate dansa și pe terasa din afara restaurantului. Apoi, și-au dat acordul verbal și au stabilit să se mai întâlnească în câteva zile pentru noi detalii și pentru a parafa un scurt antecontract.

Ce am uitat să mai spun este că în curtea interioara a localului este amenajat și un mic lac cu pești, care dau un farmec aparte locului. Dar și că, la Paraelios, se pot organiza atât nunți, cât și botezuri, petreceri private, cocktail-uri, revelioane, dar și evenimente corporate. Sala de conferințe dispune de sonorizare și ecran pentru prezentări și poate să fie personalizată de cei interesați. Iar cei de la Paraelios garantează servicii complete, de la planificarea evenimentului, până la finalizarea celor mai mici detalii. Restul sunt detalii … pe care le puteți observa din GALERIA FOTO!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.