Numărul cabrioletelor înmatriculate pe piaţa locală este la un nivel foarte scăzut, dar comparabil cu evoluția acestor modele pe plan global. Astfel, pe platforma...
1958 FERRARI 250 GT SERIES 1 CABRIOLETNumărul cabrioletelor înmatriculate pe piaţa locală este la un nivel foarte scăzut, dar comparabil cu evoluția acestor modele pe plan global. Astfel, pe platforma Autovit.ro, în lunile iulie și august au fost puse la vânzare aproximativ 600 de decapotabile de la aproximativ 20 de mărci.

În ceea ce priveşte preţul, acest tip de autoturism poate fi cumpărat cu sume cuprinse între 2.000 și peste 140.000 euro. Cele mai multe modele de tip cabrio de pe Autovit.ro, mai exact 28% din total, sunt vândute cu prețuri între 3.000 și 6.000 euro.

În topul celor mai scumpe cabriolete de pe Autovit.ro este un Ferrari California (din anul 2013) cotat la 143.000 euro, urmat de Mercedes-Benz SL 63 AMG (din anul 2010) la 81.000 euro și de un BMW 640 (din anul 2011) la 60.000 euro.

“Cabrioletele sunt mașini deosebite, pentru cei care au o pasiune aparte pentru autoturisme și care sunt dispuși să aloce un buget separat satisfacerii acestui ‘moft’. După o cădere abruptă a cererii pentru această piață în ultimii 10 ani, constatăm anul acesta o creștere ușoară pe fondul revigorării pieței auto la nivel mondial. Ținând cont că România nu este o țară foarte prietenoasă cu cabrioletele, este de remarcat faptul că aproximativ 2,5% din mașinile ofertate pe Autovit.ro sunt decapotabile, iar 47% dintre acestea au prețuri până în 6.000 Euro. Astfel, mașinile decapotabile au devenit accesibile pentru un segment de public mai larg”, potrivit lui Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro.

La nivel global, în ultimul an piața cabrioletelor noi nu a depășit 450.000 de unități vândute, număr ce reprezintă jumătate din autoturismele tranzacționate în anul 2004. Din totalul de mașini din întreaga lume, cabrioletele reprezintă 0,7% din piață. Tot atâtea autoturisme sunt vândute anual, doar în Europa, de Volkswagen cu modelul Golf.

Oferta de pe piața mașinilor noi este limitată ca număr de modele pentru clienții de cabriolete, iar prețurile sunt mari, dovada că numai două companii (Fiat 500C și Citroen DS3 Cabrio) au versiuni de echipare la sub 20.000 euro. O serie de modele ale unor mărci de volum pot fi cumpărate cu 20.000 – 30.000 euro, iar de la 35.000 euro pot fi achiziționate modele ale mărcilor premium.

Apartinand giganticului grup Naspers, Autovit.ro este cea mai  mare platforma online din Romania destinata vanzarii si cumpararii de  masini noi si second hand. Liderul pietei nationale de anunturi auto, Autovit.ro integreaza anunturi din urmatoarele categorii: autoturisme second hand si noi, camioane si utilitare, motociclete, utilaje de constructii si  masini agricole, piese second hand.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.