Se pare că Amazon nu renunţă la ideea sa de a oferi servicii de livrare cu ajutorul dronelor. Gigantul din e-commerce şi-a anunţat intenţia...
dronaSe pare că Amazon nu renunţă la ideea sa de a oferi servicii de livrare cu ajutorul dronelor. Gigantul din e-commerce şi-a anunţat intenţia încă de la finalul anului trecut de a utiliza drone pentru livrările pachetelor de dimensiuni mici.

Dronele din proiectul denumit generic Prime Air ar putea să atingă o viteză de peste 80 de km/h şi să care colete de până la 11 kg până la uşa clientului Amazon.

Însă, planurile companiei au ajuns într-un punct mort în momentul în care Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) nu i-a permis să testeze acest serviciu în Seattle (oraşul nu se află pe lista celor 6 locaţii de testare aprobate la nivelul SUA).

Asta nu înseamnă că Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, s-a dat bătut. Cele mai recente informaţii din presa internaţională de profil anunţă faptul că Amaton ar alege India pentru testarea dronelor. “Două surse apropiate proiectului au decarat că testele iniţiale pentru Prime Air ar putea demara din luna octombrie”, scriu jurnaliştii indieni ai The Economic Times.

Spre deosebire de SUA, India nu are reguli privind operaţiunile cu drone, aşa că visul Amazon ar putea deveni realitate cât de curând, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla pe pământ american.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.