Browserul celor de la Google, Chrome, poate fi descărcat acum şi în Cuba, una dintre ţările care deţine cel mai izolat regim de acces...
googleBrowserul celor de la Google, Chrome, poate fi descărcat acum şi în Cuba, una dintre ţările care deţine cel mai izolat regim de acces la internet, scrie The Verge.

Deschiderea pieţei cubaneze a fost anunţată de oficialii Google într-un scurt post pe contul companiei din reţeaua de socializare Google+. Totodată, reprezentanţii gigantului tech au subliniat faptul că sancţiunile Statelor Unite împotriva Cubei au făcut ca astfel de iniţiative de lansare a produselor în străinătate să fie destul de dificile.

Deşi utilizatorii de internet din Cuba puteau accesa browserul Google prin intermediul unor canale neoficiale, acum aceştia se pot bucura de versiunea oficială a browserului direct prin google.com.cu.

Anunţul Google vine la două luni după ce preşedintele companiei, Eric Schmidt a vizitat Cuba însoţit de o delegaţie de activişti web, militând pentru posibilitatea utilizatorilor de a accesa internetul liberi şi gratuit.

Guvernul condus de Raul Castro a început să ia o serie de măsuri pentru a acorda accesul oamenilor la internet, introducând noi conexiuni prin fibră optică şi deschizând peste 100 de internet-café-uri destinate publicului larg.

Potrivit datelor oficiale, doar 3% dintre locuitorii Cubei au acces la internet în mod constant, abonamenetle broadband fiind printre cele mai scumpe din lume.

Google a mai lansat Chrome şi în Siria şi Iran, călătoriile lui Schmidt ducându-l şi în Myanmar şi Coreea de Nord.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.