F64 sărbătorește “nașterea” fotografiei internaționale și își invită fanii, publicul drag și fotografii la început de drum într-o plimbare prin București. Vor fi șapte...

Marian Alecsiu_Daniela Becheru_F64F64 sărbătorește “nașterea” fotografiei internaționale și își invită fanii, publicul drag și fotografii la început de drum într-o plimbare prin București. Vor fi șapte fotografi gata pentru a-i îndruma și sfătui pe participanți. Vor fi șapte abordări diferite de la mentori și nenumărate imagini pe care participanții le vor face sau le vor povesti.

Pe 19 august, de la ora 18.30, fotografii își întâlnesc ucenicii la F64, de unde vor porni la pas fotografic prin București. Înscrierile s-au făcut printr-un hashtag pe Facebook, iar fotografii sunt de abordări și renume diferite.

„Astăzi sărbătorim 175 de ani de fotografie, iar F64 este alaturi de ea si de oamenii care o apreciază“ , a declarat Marian Alecsiu, Co-Fondator F64.ro.

Andreea Retinschi îi va învăța cum să adapteze scena și personajul pentru ceea ce au nevoie și doresc să exprime.

Mirela Momanu, cu tușele ei de alb, negru și gri îi va învăța pe participanți cum se combină bucuria de a surprinde momente unice cu plăcerea de a explora.

Mihai Ștețcu este omul adrenalinei. În pozele sale sunt surprinse nu momentele la secundă, ci la milisecundă, imprimând pe senzorul camerei acea combinație spectaculoasă de adrenalină și sfidare a legilor fizicii.

Vlad Eftenie le va arăta celor din grupa sa acele mici lucruri și locuri din oraș, care merită imortalizate. Sau le va prezenta locurile pe care ei le credeau banale într-o nouă lumină.

Aurel Rapa va fi responsabilul cu clipele efemere, de la o strângere de mână a doi îndrăgostiți la cum să surprindă mai frumos și mai natural zborul unei păsări.

George Nicolae va “developa” fotografiile cu umor, cu replici din filme și seriale vechi românești.

Andrei Bîrsan este omul Bucureștiului, cel care l-a văzut și prezentat în atâtea ipostaze. Odată cu Bucureștiul a adus în ochii privitorului și pe acei oameni care fac orașul.

La invitația F64 (http://www.f64.ro/blog/2014/08/13/sarbatorim-175-de-ani-de-fotografie-cu-o-iesire-la-bulevard/), au fost prezentate peste 200 de fotografii, fiind astfel selectați 140 de de fotografi entuziaști.

Amintindu-ne cuvintele lui Robert Capa: „Dacă pozele tale nu sunt suficient de bune, nu ești suficient de aproape“, acoperim zone precum Calea Victoriei, Cișmigiu, Ateneu, Gara de Nord, Piața Unirii, Pasajul Latin.

Cele mai bune fotografii vor fi expuse în magazinul F64.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.