Roboţii sunt pretutindeni, iar holurile acestui hotel nu fac notă discordantă. Mai ales dacă luăm în considerare locaţia acestuia, într-o zonă ce poate fi...
robotRoboţii sunt pretutindeni, iar holurile acestui hotel nu fac notă discordantă. Mai ales dacă luăm în considerare locaţia acestuia, într-o zonă ce poate fi considerată drept Mecca industriei tech. Starwood, una dintre cele mai mari reţele hoteliere la nivel mondial, a “angajat” recent doi roboţi majordomi în cadrul boutique hotelului Aloft din Cupertino, scrie TechCrunch.

Cei doi “Botlrs”, denumiţi A.L.O, au fost construiţi de Savioke şi sunt capabili să execute sarcini care ţin de recepţie şi de munca din spatele acesteia, precum şi să interacţioneze cu oaspeţii şi să folosească liftul. Majordomii hi-tech se vor ocupa de aducerea diverselor obiecte pentru uz personal pentru oaspeţii hotelului, înlocuind personalul dedicat pentru acest job, în acelaşi timp oferind o experienţă inedită clienţilor Aloft, unul dintre brandurile din portofoliul Starwood.

robot1Astfel, în momentul în care un client al hotelului sună şi cere o periuţă de dinţi sau mai multe prosoape, angajaţii unităţii încarcă robotul cu aceste produse, tastează numărul camerei, iar Botlr se ocupă de restul operaţiunii. Acesta se foloseşte de o serie de senzori şi conexiuni WiFi/4G pentru a comunica cu software-ul lifturilor, mişcându-se fără a atinge sau sparge nimic în jurul său.

Odată ajuns în cameră, clientul care a beneficiat de serviciile sale poate introduce un rating pe ecranul touch al robotului, sau îi poate oferi chiar şi un bacşiş sub forma unui tweet cu hashtag-ul #MeetBotlr.

“Deocamdată acest program este un pilot pentru Aloft Cupertino şi este posibil să fie implementat şi în cadrul Aloft Sunnyvale, odată cu deschiderea acestuia spre finalul anului. În funcţie de succesul programului pilot, vom lua în considerare extinderea lui în alte 100 de unităţi din întreaga lume începând cu 2015”, a declarat Brian McGuinness, manager Aloft Hotels.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.