Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluții în domeniul IT&C, va trimite în China, începând cu data de 17 august, 8 studenți din...

College-student-using-laptopHuawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluții în domeniul IT&C, va trimite în China, începând cu data de 17 august, 8 studenți din întreaga țară, de la Universități din București, Timișoara, Arad, Iași, Craiova, în contextul punerii în aplicare al programului Dezvoltarea Talentelor de Mâine, realizat in parteneriat cu Guvernul României și având la bază Memorandumul reciproc semnat anul trecut. Pe parcursul vizitei, studenții români vor participa la cursuri de limbă și cultură chineză și vor fi implicați în activități de formare profesională, beneficiind de suportul specialiștilor Huawei de la sediul central al companiei, din Shenzhen.  

În cadrul proiectului Dezvoltarea Talentelor de Mâine, parte integrantă a planului Future Telecom Seeds of Romania, studenții români au ocazia de a participa la cursuri de formare profesională în cadrul sediului central al Huawei Technologies, de a avea acces la cele mai inovatoare tehnologii pentru a înțelege tendințele industriei IT&C, precum și de a explora orașe din China, prin facilitarea accesului la o experiență multiculturală.

Proiectul este susținut atât de Ministerul Educației Naționale, cât și de Ministerul pentru Societatea Informațională și reprezintă o oportunitate pentru studenți de a întelege evoluția domeniului IT&C, reprezentând, de asemenea, un angajament pe termen lung pe care Huawei Technologies și l-a asumat, acela de a investi în viitoarele talente locale.

Vlad Doicaru, director conturi integrate al Huawei România: “Programul Dezvoltarea Talentelor de Mâine este parte a unui angajament pe termen lung pe care l-am luat în încercarea de a identifica și de a susține echipe de tineri tehnicieni români, cărora să le dezvoltăm competențele în domeniul tehnologiei.  Este dorința noastrムde a le oferi studenților care merg în China o experiență complexă, multiculturală, astfel încât aceștia să poată întelege că fac parte dintr-o comunitate internatională de experți, unde perspectivele profesionale de viitor sunt nelimitate. “

Huawei a devenit un sustinător al învătământului superior românesc prin personalizarea unui program educațional care inspiră o nouă generație de talente în domeniul IT&C. Atât Ministerul Educației Naționale, cât și Ministerul pentru Societatea Informațională au fost de acord să fie partenerii oficiali ai acestui proiect, pentru a facilita călătoria celor 8 studenți în China.

Principalul obiectiv al vizitei îl va reprezenta vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen, unde tinerii vor beneficia de sfaturile și consultanța specialiștilor Huawei și vor avea acces la tehnologie de ultimă generație.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Compania intentionează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale prin parteneriate cu universitătile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.