Omul de afaceri Ovidiu Şandor, proprietarul parcului office City Business Centre din Timişoara, a demarat construcţia celei de-a cincea clădiri a complexului. Proiectul a...
sandor1Omul de afaceri Ovidiu Şandor, proprietarul parcului office City Business Centre din Timişoara, a demarat construcţia celei de-a cincea clădiri a complexului.

Proiectul a primit o finanțare europeană și va avea o componentă majoră de sprijinire a afacerilor din regiunea de vest a țării.

Noua clădire de birouri clasa A va fi construită în zona centrală a oraşului, întregind, alături de celelalte patru module date deja în folosinţă, cel mai mare complex de birouri din zona de vest a țării.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) – Structură de sprijin a afacerilor” beneficiază de o finanțare europeană nerambursabilă în cuantum de 26.365.668,61 lei, prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa prioritară 4 ‘Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local’, Domeniul major de intervenție 4.1. ‘Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală’, administrat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR. Clădirea, care va fi livrată în al doilea trimestru al anului viitor, va avea o suprafață închiriabilă de 9.500 mp destinați spațiilor de birouri și servicii.

“City Business Centre este un model de reabilitare urbană pentru Timișoara și întreaga Regiune Vest, fiind totodată un excelent mediu de afaceri, unde sunt oferite servicii la cele mai înalte standarde. Considerăm că prin contribuția Programului Operațional Regional și, implicit, a Uniunii Europene la acest proiect, încurajăm și susținem calitatea și dezvoltarea”, subliniază Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

sandorFinanţarea obţinută va contribui la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local și regional prin acțiuni foarte concrete, precum și la crearea unei legături reale între mediul de afaceri local și cel academic. ”Proiectul nostru va facilita accesul a minim 15  firme, din care un procent ridicat vor fi microîntreprinderi, respectiv întreprinderi mici, la o infrastructură de calitate menită să contribuie la dezvoltarea durabilă a acestora. Mai mult, vor fi create cel putin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în CBEC”, declară Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.

În ceea ce privește stăvilarul descoperit cu ocazia săpăturilor inițiale, acesta a fost demontat de către o firmă specializată, sub atenta supraveghere a specialiștilor în arheologie de la Muzeul Banatului. Componentele stăvilarului sunt actualmente supuse unui amplu tratament de curățare și conservare, sub îndrumarea unui grup de experți internaționali. Remontarea vestigiului în noul amplasament deja pregătit, conform proiectului aprobat de specialiștii Ministerului Culturii, va demara încă din toamna acestui an.

City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B, C și D cu o suprafaţă totală de 34.000 mp închiriabili și un grad de ocupare de 98%. Întregul proiect va fi finalizat în 2015.

Printre chiriaşii proiectului se numără Alcatel-Lucent, Deloitte, IBM, Microsoft, SAP România, Sodexo, Unicredit Ţiriac Bank sau NNDKP.

În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.