Americanii de la Google, una dintre cele mai mari companii din industria tech internaţională, şi-au anunţat intenţia de a investi 300 de milioane de...
googleAmericanii de la Google, una dintre cele mai mari companii din industria tech internaţională, şi-au anunţat intenţia de a investi 300 de milioane de dolari în construcţia şi operarea unui sistem de cabluri pentru internet de mare viteză Trans-Pacific.

Denumit sugestiv FASTER, acest sistem va fi operaţional până în al doilea trimestru al lui 2016. Pe lângă Google, se vor alătura proiectului China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI, SingTel şi NEC.

FASTER va beneficia de cele mai noi tehnologii de transmitere a datelor, inclusiv de un sistem de cabluri de fibră optică categoria 6.

Capacitatea iniţială este estimată la 60 Tb/s, cablul urmând să conecteze Statele Unite de două locaţii din Japonia, Chikura şi Shima. Totodată, acesta se va putea conecta la alte sisteme de cabluri vechine, pentru a-şi putea extinde capacitatea şi către alte ţări asiatice.

“FASTER este doar unul dintre sutele de sisteme submarine de telecomunicaţii care leagă diferite părţi ale lumii. Aceste sisteme formează o importantă parte din infrastructura care ne permite să beneficiem de internet şi comunicaţii la nivel global”, au declarat oficialii proiectului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.