Gigantul software Microsort îşi doreşte să împingă utilizatorii programelor sale către noi versiuni ale Internet Explorer. Astfel, compania a anunţat că nu va mai...
microsoftGigantul software Microsort îşi doreşte să împingă utilizatorii programelor sale către noi versiuni ale Internet Explorer. Astfel, compania a anunţat că nu va mai oferi suport şi update-uri pentru ediţiile mai vechi ale browserului.

Astfel, din 12 ianuarie 2016, Microsoft va continua să susţină doar următoarele combinaţii de sisteme de operare şi browsere:

  • Windows Vista SP2 şi Internet Explorer 9
  • Windows Server 2008 SP2 şi Internet Explorer 9
  • Windows 7 SP1 şi Internet Explorer 11
  • Windows Server 2008 R2 SP1 şi Internet Explorer 11
  • Windows 8.1 şi Internet Explorer 11
  • Windows Server 2012 şi Internet Explorer 10
  • Windows Server 2012 R2 şi Internet Explorer 11

De la acea dată, compania va înceta să ofere suport tehnic şi update-uri de securitate pentru toate versiunile Internet Explorer, în afară de cele mai recente, disponibile cu fiecare versiune a sistemului de operare.

“De exemplu, clienţii care folosesc Internet Explorer 8,9 sau 10 pe un sistem Windows 7 SP1, ar trebui să migreze către Internet Explorer 11 pentru a continua să primească updaturi de securitate şi suport tehnic”, au precizat oficialii developerului de software.

De altfel, compania va renunţa total la Internet Explorer 8, un browser extrem de popular în rândul utilizatorilor Windows.

Recent, compania a anunţat că încheie perioada de asistenţă tehnică pentru Windows XP. În acest sens, nu mai există actualizări de securitate sau asistență tehnică pentru acest sistem de operare, Microsoft sfătuind clienţii să migreze la un sistem modern de operare, cum este Windows 8.1.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.