Lanţul hotelier InterContinental, unul dintre cei mai mari operatori de profil din lume, a înregistrat o scădere de 8 procente a profitului din prima...
crowne plazaLanţul hotelier InterContinental, unul dintre cei mai mari operatori de profil din lume, a înregistrat o scădere de 8 procente a profitului din prima jumătate a anului în curs. Totodată, şi veniturile operatorului au fost în scădere.

Astfel, potrivit raportului companiei engleze, profitul operaţional a scăzut la 310 milioane de dolari, de la cei 338 milioane de dolari din perioada similară a anului trecut. Veniturile au scăzut cu 3% până la nivelul de 908 milioane de dolari.

Oficialii grupului InterContinental, care deţine în portofoliu branduri precum CrownePlaza sau Holiday Inn, precum şi brandul omonim, declarau în raportul de venituri pe 2013 faptul că proiectele de renovare pe care le derulează într-o serie de hoteluri vor tăia din câştigurile din acest an. Venitul pe cameră (RevPAR) a crescut cu 5,8% la nivel global.

Grupul InterContinental are o valoare de piaţă de 9,4 miliarde de dolari.

Recent, compania a anunţat că a primit o ofertă de 442 de milioane de dolari din partea Constellation Hotels Holding pentru hotelul Le Grand din Paris. Unitatea, amplasată în centrul oraşului, spre Opera din Paris, dispune de 470 de camere şi apartamente. Hotelui a fost deschis în 1862 şi operează sub brandul InterContinental din 1982.

La nivel local, grupul este prezent prin unităţile InterContinental şi Crowne Plaza, clasificate la 5 stele. În 2013, InterContinental Bucureşti a înregistrat o cifră de afaceri de circa 10 milioane de euro, în creştere uşoară faţă de 2012.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.