Da, da, da! De 3 x DA. Trebuie să vedeți acest film și doar apoi puteți să cârcotiți. Dar nu o să faceți așa...

Gardienii GalaxieiDa, da, da! De 3 x DA. Trebuie să vedeți acest film și doar apoi puteți să cârcotiți. Dar nu o să faceți așa ceva. Vă spun eu. Filmul merită văzut la cinema și are de toate. Dramă, la început, multă acțiune pe final (și nu numai) și comedie cât cuprinde. Să nu uităm de coloana sonoră care aproape că te ridică de pe scaunul de cinema pentru un scurt dans alături de Gardienii Galaxiei, bineînțeles. Pelicula este distribuită de Forum Film România şi va avea premiera pe 8 august, fiind proiectată în format 2D, 3D şi IMAX 3D.

Ce vă mai pot spune este doar că obraznicul aventurier Peter Quill  (Chris Pratt) devine obiectul unei neobosite vânători de recompense, după ce fură o sferă misterioasă râvnită de puternicul răufăcător Ronan, ale cărui ambiţii ameninţă întregul univers.

Pentru a fugi de neclintitul Ronan, Quill este forţat să facă un armistiţiu incomod cu un grup de patru inadaptaţi incompatibili – Rocket (Bradley Cooper), un raton purtător de arme; Groot (Vin Diesel) – o fiinţă umanoidă în formă de copac; enigmatica şi mortala Gamora (Zoe Saldana) şi răzbunătorul Drax the Destroyer (Dave Bautista). Însă când Quill descoperă adevărata putere a sferei şi pericolul pe care îl poate aduce în cosmos, el trebuie să se străduiască să-i strângă pe rivalii săi pentru o ultimă şi disperată acţiune, soarta galaxiei fiind într-un echilibru precar.

Din distribuţia filmului mai fac parte şi Lee Pace (Ronan), Karen Gillan (Nebula), Djimon Hounsou (Korath), Michael Rooker (Yondu), Benicio Del Toro (Colectorul), Glenn Close (Nova Prime) şi John C. Reilly (Corpsman Dey).

Echipa celor 5 eroi improbabili arată cam așa:

  • Peter Quill (Chris Pratt) este un aventurier interstelar, care a fost răpit de pe pământ la o vârstă fragedă. „Am avut audiţii cu mulţi actori pentru acest rol, iar Chris Pratt a câştigat de departe rolul. Este cool, sexy şi incredibil de amuzant în anumite privinţe – ceea ce şi trebuia –, iar când îşi pune costumul şi masca şi îşi ridică armele spaţiale, este dur şi convingător”, spune Feige.
  • Gamora (Zoe Saldana) este o orfană dintr-o lume extraterestră, care fost crescută de misteriosul Thanos să devină arma perfectă. „Zoe a potenţat mult acest rol, lucrând cu mine pentru a crea un personaj feminin puternic şi imperfect deopotrivă. Ea este neînfricată în rolul său, întrucât nu tinde să fie plăcută tot timpul”, spune regizorul James Gunn.
  • Drax (Dave Bautista), o adevărată brută, are o vendetă personală împotriva lui Ronan, care i-a ucis familia. „Dave a făcut o treabă extraordinară pe timpul audiţiilor, înfăţişând exact personajul pe care îl voiam: unul foarte puternic, aproape înfricoşător, la suprafaţă, dar cu o latură sensibilă, dezvăluită când petreci mai mult timp cu el”, spune Feige.
  • Rocket (Bradley Cooper) este un mercenar şi vânător de recompense, a cărui expertiză cu armele şi în luptă îl fac un războinic formidabil, deşi este un raton vorbitor, modificat genetic şi perfecţionat cibernetic. „Bradley e capabil să joace atât comedie, cât şi dramă, creând un personaj unic şi verosimil deopotrivă. De prima dată când l-am auzit dându-i vocea lui Rocket, am ştiut că e persoana potrivită pentru rol”, spune Gunn.
  • Groot (Vin Diesel) descinde dintr-o rasă de floră umblătoare şi seamănă cu un copac receptiv la senzaţii, dovedindu-se on aliat valoros şi un prieten loial. „Vin aduce la fel de mult rolului şi filmului ca oricare dintre ceilalţi actori. Cu doar o mână de replici şi sute de mormăituri, el creează un personaj complet din altă lume, pe care îl îndrăgim. Nu-mi pot imagina pe nimeni îmbinând mai bine aerul morocănos cu blândeţea, asemeni lui Vin”, spune Gunn.

PS. Dovada ca am fost la vizionare 🙂 

PS2. Nu ieșiți din sală imediat ce se termina filmul … mai aveți 2 “pastile” de final!

gardieni

 No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.