Nu ai plecat încă în vacanță? Nu ai ales locul unde vrei să mergi? Noi știm că vara este anotimpul ideal pentru a urca...

Good for Outdoors 1Nu ai plecat încă în vacanță? Nu ai ales locul unde vrei să mergi? Noi știm că vara este anotimpul ideal pentru a urca pe munte, unde te poți aventura pe trasee care să îți ofere priveliști încântătoare și experiențe pe măsură. Totuși, pe lângă echipamentul pentru drumeții, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm le recomandă exploratorilor montani o serie de aplicații care să îi mențină în siguranță sau să le vină în ajutor atunci când se află în impas.

Pentru a se asigura că nu se rătăcesc, sau în cazul în care se întâmplă și trebuie să se orienteze pentru a găsi din nou drumul cel bun, cei care pleacă în drumeții pot utiliza aplicația Smart Compass, care are o funcție interesantă ce suprapune busola cu camera foto a telefonului mobil. Acul virtual indică nordul magnetic sau geografic, în funcție de opțiunea aleasă, iar versiunea contra cost a aplicației permite accesul la senzorul magnetic al telefonului și la diverse tipuri de coordonate geografice sau militare.

„Utilizatorii de iPhone au la dispoziție aplicația Commander Compass Lite, o busolă practică și un navigator GPS cu funcții precum girocompas, hărți, altimetru, vitezometru și convertor de coordonate”, a spus Andrei Ginju – ThePhoneGeeks.

O altă aplicație care le vine în ajutor celor care doresc să se orienteze pe munte este și Spyglass, care nu doar că arată poziția exactă a utilizatorului, ci folosește realitatea augmentată pentru a indica cel mai bun traseu. Aceasta este disponibilă doar în App Store, la prețul de 3,99 dolari, și utilizează aproape toți senzorii de pe dispozitivele iPhone, pentru o precizie cât mai mare a datelor furnizate.

În siguranță pe munte

Good for Outdoors 2Cei care doresc să înnopteze pe munte și au nevoie de mai multă lumină, au la dispoziție aplicația Color Flashlight, ce colorează ecranul telefonului în alb sau orice altă culoare, folosind în același timp și LED-ul camerei foto, pentru o luminozitate sporită.

De asemenea, Army Survival Guide este o aplicație care se dovedește a fi utilă în situații extreme, deoarece descrie tehnici de supraviețuire, dar oferă și sfaturi cu privire la tipurile de plante comestibile sau speciile de șerpi ce pot reprezenta un pericol.

Celor care se tem de animalele sălbatice care pot fi întâlnite pe un traseu montan, specialistul EuroGsm le recomandă aplicația Urmele Animalelor, care oferă imagini clare ale urmelor ce pot fi găsite în pădure, astfel încât zona respectivă să fie evitată.

Vezi și:

Ce aplicații trebuie să ai pe telefon pentru a te bucura de vară

Aplicații mobile pentru o vacanță perfectă

Trends: 3 aplicații utile pentru munte și mare

Trends: Ce aplicații te ajută să dai un party reușit?

„O altă aplicație utilă este 1Weather:Widget Forecast Radar, ce oferă informații meteo în timp real utilizând o interfață extrem de simplă și elegantă. Aplicația este gratuită în Google Play, însă pentru a putea utiliza mai multe funcții ale acesteia, este disponibilă și o variantă Pro, la prețul de 1.99 dolari”, a mai precizat Andrei Ginju.

Nu în ultimul rând, pasionații de aventură au nevoie și de accesorii care să le protejeze telefonul pe munte, precum un toc waterproof sau o brățară inteligentă pentru a le monitoriza activitatea și locația GPS.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.