Cel mai nou studiu Samsung, Healthy Eating Report, dezvăluie că 80% dintre europeni se străduiesc să urmeze o dietă echilibrată și o alimentație sănătoasă,...

Samsung Food Showcase_4Cel mai nou studiu Samsung, Healthy Eating Report, dezvăluie că 80% dintre europeni se străduiesc să urmeze o dietă echilibrată și o alimentație sănătoasă, dar numai unul din zece reușeste să respecte acest plan, potrivit echipei care a realizat frigiderul Samsung Food Showcase.

Studiul Samsung despre alimentația sănătoasă a descoperit existența unui anumit tip de comportament care poate scădea șansele pe care le au oamenii de a duce până la capăt un regim sănătos. Peste 60% dintre cei intervievați recunosc faptul că își cumpără în continuare mâncare nesănătoasă pentru momentele în care vor să își satisfacă micile pofte, iar 37% cumpără mâncare nesănătoasă pentru cei de acasă. Doar 25% gătesc acasă mai mult de o data pe zi, lăsându-se astfel tentați de snacks-uri, dulciuri, şi mâncare semipreparată.

Samsung Food Showcas_55 măsuri pe care le iau europenii pentru a evita tentațiile alimentare

Potrivit studiului Samsung Healthy Eating Report, europenii au diverse obiceiuri care îi ajută să respecte un regim alimentar:

  1. Majoritatea europenilor (49%) păstrează în casă doar mâncare sănătoasă
  2. 21% dintre aceștia folosesc toate alimentele pe care le consideră nesănătoase
  3. 14% dintre europeni ascund alimentele nesănătoase
  4. 14% dintre europeni organizează mâncarea în frigider pentru diferite zile ale săptămânii
  5. Iar 7% donează mâncarea nesănătoasă

Cu toate astea, aproape 70% dintre europeni spun că o organizare mai bună a bucătăriei lor i-ar ajuta să respecte un regim alimentar sănătos. Aproape 40% cred că i-ar ajuta foarte mult dacă primul lucru pe care l-ar vedea atunci când ar deschide frigiderul, ar fi alimente sănătoase sau dacă ar petrece mai puțin timp căutând aceste alimente în bucătărie. Iar 36% spun că dacă nu ar mai vedea deloc mâncarea nesănătoasă, i-ar ajuta să își respecte regimul alimentar.

Luke Mansfield, Head of Innovations în cadrul Samsung Europe, spune: „Cu toții avem cele mai bune intenții, dar tindem să ne lăsăm învinși de tentații. De cele mai multe ori, fiecare membru al familiei are preferințe alimentare diferite faţă de restul membrilor din familie, indiferent că acest lucru se întâmplă atunci când iau masa împreună sau când iau doar o gustare peste zi, prin urmare frigiderul este încărcat cu diferite alimente sănătoase și nesănătoase. Scenariul tipic pentru cei care urmează un regim sănătos este să deschidă frigiderul și să vadă mâncare nesănătoasă, să se lase tentați și să nu reziste.”

„Samsung Food Showcase este un frigider care se folosește de spațiu în cel mai eficient mod, având delimitate diferite locuri pentru organizarea și depozitarea alimentelor pentru a satisface preferințele întregii familii. Cei care aleg să urmeze un regim sănătos își pot organiza mâncarea în alte spații, diferite de cele în care este depozitată mâncarea nesănătoasă. În felul acesta, este mult mai ușor pentru oricine să găsească alimentele pe care vrea să le consume”, adaugă Mansfield.

Atunci când încearcă să mănânce sănătos, 61% dintre europeni își încarcă frigiderul cu fructe și legume proaspete, 60% dintre ei renunță la mâncarea congelată și semi-preparată, 44% consumă mai puțini carbohidrați, iar 58% reduc consumul de zahăr.

Referitor la acest aspect, Mansfield spune: „Având în vedere faptul că europenii consumă mai multe alimente proaspete precum fructe și legume atunci când aleg să urmeze un regim alimentar sănătos, prospețimea acestora este esențială. Samsung Food Showcase are caracteristici unice de păstrare a unui flux constant de aer rece în interiorul frigiderului. Prin urmare, indiferent de locul în care sunt păstrate anumite alimente sau de cât de des este deschis frigiderul, temperatura optimă este garantată în interiorul acestuia, astfel încât mâncarea se menține proaspătă pentru mai mult timp.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.